zvláštní poděkování
Quantcom.cz

Roman Vojtek zkouší životní roli

Roman Vojtek (Foto: Divadlo Hybernia)

autor: archiv divadla   

zvětšit obrázek

Herec Roman Vojtek zkouší v Divadle Hybernia svoji doslova životní roli – komedii Otec v šestinedělí. Monodrama napsané na téma životního období očekávání a narození dítěte ukazuje zážitky a pohled otce na tuto událost. Během monodrama vystřídá Roman Vojtek na dvacet rolí a dvě hodiny nesejde z pódia. Komedie bude mít premiéru 15. února 2024. Hudební komedie Otec v šestinedělí vtáhne diváky do světa vtipných situací, které zná dobře každý rodič. Roman Vojtek ve své roli ztvárňuje nejen otce, ale také všech dalších dvacet postav, které na své ´otcovské misi´ potkává. Chybět nebude babička a dědeček z Valašska, tchýně ze Slovenska, šéf Ivan, který miluje vánoční večírky, účetní paní Vomáčková se čtyřmi vnoučaty, kamarádi Láďa a Marek, ´kteří vždy dobře poradí´, zpívající sestřička Míša z porodnice a mnoho dalších.

Komedie slibuje humor a nadhled s respektem k ženám. „Kdo jiný než já a kdy jindy, než teď! A protože náš tým, který na textu pracuje, čítá několik mužů, kteří mají dohromady snad desítky dětí, není nouze o osobní zkušenosti, které se pokoušíme do představení vtisknout. Myslím, že se naše ženy v některých pasážích poznají, ale...já se doma ptal. Ale teď už trochu vážně, přesto, že je to komedie. Vše, co divák uvidí je čistě náš ´chlapský´ pohled na vztah, komunikaci, lásku, těhotenství, porod...až po to tajemné období, zastřené mnohými otazníky ...šestinedělí. To vše ale s nadhledem, respektem a velkou láskou k ženám. Neb ony mají náš obrovský obdiv, za jejich sílu, vůli a lásku, se kterou toto vše s námi absolvují. Já byl účasten u všech porodů mých dětí a zanedlouho nás čeká čtvrtý....ale toto představení...bude taky porod,“ říká herec a spoluautor Roman Vojtek.

Tvůrčí tým monodrama Otec v šestinedělí kromě Romana Vojtka zahrnují režisér Petr Svojtka, Michal Novák a umělecký ředitel Divadla Hybernia Otakar Faifr. „Když se mi před šesti lety narodila dcera, začal jsem si dělat poznámky se zážitky z tohoto období. Pro divadlo jsme se rozhodli přidat také část, kdy je žena ještě těhotná a vtipně popsat, jak otec celou tu změnu vnímá, musí čelit různým nástrahám a výzvám. Věřím, že se budou diváci nad tímto životním dobrodružstvím v podání několikanásobného otce Romana Vojtka bavit,“ říká Otakar Faifr.

www.hybernia.eu

18.12.2023 16:12:04 Redakce | rubrika - Zprávy

Časopis 18 - rubriky

Archiv čísel

reklama

Festival Setkání Stretnutie 2024

Články v rubrice - Zprávy

Asociace profesionálních divadel oslavila 30. narozeniny

Asociace profesionálních divadel

Asociace profesionálních divadel (APD) oslavila narozeniny zintenzivněním své dosavadní činnosti, zejména v so ...celý článek



Časopis 18 - sekce

HUDBA

Ska Wars v Malostranské Besedě

Green Småtroll

Reggae vrací úder. Mezinárodní den Hvězdných válek každoročně připadá na 4. května, letos Prahu ale uchvátí po celý článek

další články...

LITERATURA/UMĚNÍ

Filmové tipy 18. týden

Po strništi bos

Po strništi bos
Hořká komedie o válečných letech strávených na malém městě. Pražská rodina Součkových se mu celý článek

další články...