Baník pošle v tradičním derby proti Vítkovicím do boje i Baroše, Laštůvku, Bolfa, Papadopulose, Lukeše či Mičolu

Baník pošle v tradičním derby proti Vítkovicím do boje i Baroše, Laštůvku, Bolfa, Papadopulose, Lukeše či Mičolu

Na sklonku roku má tradici nejen Silvestrovské derby slavných pražských "S" (31. 12.), ale i souboj starých gard Baníku Ostrava a Vítkovic. Další střet čeká oba výběry již v sobotu od 11:00 na umělé trávě městského stadionu.

Zatímco Baník trenérsky povedou Augustín Antalík a Václav Daněk, soupeři bude tradičně velet Ivan Kopecký, který bude mít k ruce například Lubomíra Vlka.

Předběžné nominace už byly zveřejněny a zejména ta ostravská láká na velkou spoustu zajímavých tváří, které prošly první ligou.

Zmínit můžeme např. Laštůvku, Bolfa, Pospěcha, Samce, Papadopulose, Lukeše, Varadiho, Mičolu a podle všeho i Baroše, jenž kope pro radost I. A třídu za rodné Vigantice.

Absentovat by neměl ani někdejší respektovaný stoper a držitel zlaté medaile z Letních olympijských her v Moskvě Libor Radimec, jenž svého času válel nejen v Ostravě, ale i ve Vídni. V první československé lize slavil v letech 1976 až 1981 hned tři tituly.

Dnešní generace hráčů potřebuje tvrdou ruku, tvrdí kouč úspěšné opavské rezervy Pospěch

"Věřím, že omluvenek bude co nejméně, ale jisté je, že fanoušci se mohou znovu těšit na velmi zajímavá jména. Jsme v kontaktu i s Milanem Barošem, bude záležet na jeho programu, ale já věřím, že bychom se jeho účasti mohli dočkat," pronesl na webu fcb.cz manažer baníkovského týmu Petr Zajaroš.

Vítkovice, jejichž áčko je v současnosti k zastižení až v divizi, mají Baníku co oplácet. V závěru loňského roku totiž rivalovi před návštěvou 1200 diváků podlehli 1:5, s tím, že o branky favorita se podělili Samec, Žůrek, Mičola, Varadi a Svatonský.

Předběžně nahlášené sestavy:

Baník Ostrava: Bernady, Laštůvka, Tuhý - Bolf, Radimec, Šlachta, Drozd, Veselý, Tchuř, Zd. Pospěch, Páleník, Zajaroš ml, Kiša, Čáp, Antalík, Svatonský, Joukl, Racko, Pikonský, Fischer, Daněk, Samec, Papadopulos, Lukeš, Varadi, Mičola, Baroš. Trenéři: Radimec, Antalík, Daněk, Šrámek, Staš.

Vítkovice: Grigar, A. Twardzik – Stařičný, Freisler, Malcharek, V. Cverna, Martinčík, Janík, O. Kušnír, Baránek, Motyčka, Levčík, Kovář, Lišaník, Valenčín, D. Rygel, Moravčík, Mikulenka, Lokša, Rozhon, Mydlo. Trenéři: Ivan Kopecký, Josef Kalus, Lubomír Vlk, Bohuš Keler. Masér: Petr Tomis