Jedeme na teambuilding: Na závěr roku přinášejí Češi do kin chlast a harašení

Jedeme na teambuilding: Na závěr roku přinášejí Češi do kin chlast a harašení | Fandíme filmu
Cinemart
Zobrazit dalších 7 obrázků
Firemní víkendový večírek se zvrhne v nelítostný boj o pohár a možná až příliš intimní sblížení zúčastněných.

Několikrát jsme letos mluvili o tom, že spolu s tím, jak do českého filmového průmyslu víc a víc pronikají mladší tvůrci, vzniká také čím dál tím více filmů, které přinejmenším stojí za pozornost. Letos tu byly kousky jako Bod obnovy, Brutální vedro, Němá tajemství, Bratři, Úsvit nebo Přišla v noci. Ale pořád bohužel vznikají i takové ty řachandy nejlidovějšího zrna, které na první pohled působí jako slepenec fórů, co byly připravené pro nějaké silvestrovské varieté.

Nedávno jsme se mohli zastydět při sledování traileru pro Jak přežít svého muže, teď se podobné emoce pokouší vyvolat novinka Jedeme na teambuilding. Těsně před premiérou (28. prosince) zatím novinku vidělo jen pár diváků, kteří na CSFD zatím v průměru hodnotí na 46%. To se samozřejmě můžete ještě dramaticky proměnit, až film uvidí víc lidí, ale minimálně trailer podobné známce docela odpovídá.

Zápletka je na první pohled obyčejná: Dříve úspěšný manažer je přeložen k nejnanicovatějšímu týmu celé firmy. Jedinou šancí na vykoupení je výhra ve firemním klání v rámci teambuildingu. Ten navíc dává spoustu prostoru k pití, fetování, souložení a obecně k trapným situacím, které byste asi chtěli zažít s málokým, natož s kolegy z práce. Vtípky v trailru se točí kolem nanicovatosti jednotlivých postaviček, jejich vzájemné interakci, paření a erotických skopičin. Většina fórů je dost otřepaná, laciná nebo vyloženě nevkusná. Ale nepopírám, že každému sedí jiný styl humoru. Takže jestli vás trailer rozesmál, tak asi můžete zkusit výpravu do kina. Jinak se ale zdá být nanejvýš nepravděpodobné, že by výsledný snímek mohl být oproti upoutávce nějak výrazně sofistikovanější.

Oficiální anotace: Když si myslíte, že máte ve všech směrech skvěle našlápnuto a nic vás nezastaví, tak se většinou hodně pletete. Ambiciózní korporátní zaměstnanec Aleš (Jakub Prachař) je svým narcistickým šéfem (Alexander Bárta) místo povýšení přeložen do nejhoršího firemního oddělení – do call centra. Tam velice rychle musí přijít na to, jak spolu s potrhlou konspirátorkou Marcelou (Petra Polnišová), neurotickým nihilistou Michalem (Vojta Kotek), vzorňačkou Jitkou (Anna Polívková) a dalšími bizarními kolegy vytvořit sehranou partu. Jen tak může během teambuildingového víkendu porazit bývalé kolegy, zachránit své nové oddělení před zrušením a hlavně najít ztracenou sebeúctu.

V dalších rolích vystupují Bořivoj Čermák, Robin Ferro, Erika Stárková, Richard Autner, Evelyn, Samuel Procházka, Bekim a Robo Jakab. Film natočila Zuzana Marianková, jež napsala scénář spolu s Petrou Polnišovou, na motivy staršího scénáře od Alexe Coteta. Marianková se tak pomalu stává expertkou na adaptace zahraničních předloh. Jenže zatímco v případě Známých neznámých (2021) vycházela z ceněných Naprostých cizinců, v případě Jedeme na teambulding je předlohou pouze z veleprůměrná rumunská komedie Sázka na teambuilding. A to je zřejmě kámen úrazu.

Podklady a foto: Cinemart

Galerie: 8

Jedeme na teambuilding: Na závěr roku přinášejí Češi do kin chlast a harašení | Fandíme filmu Jedeme na teambuilding: Na závěr roku přinášejí Češi do kin chlast a harašení | Fandíme filmu Jedeme na teambuilding: Na závěr roku přinášejí Češi do kin chlast a harašení | Fandíme filmu Jedeme na teambuilding: Na závěr roku přinášejí Češi do kin chlast a harašení | Fandíme filmu Jedeme na teambuilding: Na závěr roku přinášejí Češi do kin chlast a harašení | Fandíme filmu Jedeme na teambuilding: Na závěr roku přinášejí Češi do kin chlast a harašení | Fandíme filmu Jedeme na teambuilding: Na závěr roku přinášejí Češi do kin chlast a harašení | Fandíme filmu Jedeme na teambuilding: Na závěr roku přinášejí Češi do kin chlast a harašení | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest