Statistiky po Norsku: hattricky, jistý Hrabal a lídr v obraně

Foto: iihf.com

(GÖTEBORG, od našeho zpravodaje) Dva hattricky v jednom zápase? To se často nevidí. Eduard Šalé a Jiří Kulich rozložili nováčka z Norska. Za zmínku ale stojí i další dobré individuální výkony.

Nedisciplinovanost na startu... Češi v úvodním duelu se Slovenskem doplatili na zbytečná vyloučení, v podobném stylu pokračovali i druhý den proti Norsku a v úvodní třetině se nechali vyloučit hned třikrát. Ve zbývajících dvou částech už národní mužstvo – navzdory norské agresivitě – disciplínu zlepšilo a za katr zamířilo pouze jednou.

Rozpačitá první polovina... Až do 33. minuty se Norsko drželo na dostřel jediné branky, v úvodní části dokonce přestřílelo Česko 13:11. Ale pak...

Závěrečná dominance... Ale pak začali Češi potvrzovat roli favorita. Druhou třetinu vyhráli 21:5 na střely a tu třetí 8:3. Celkově to tedy bylo na střely 40:21.

Úspěšné přesilovky... Tři z osmi branek dali Češi v početní výhodě. Jejich 50% úspěšnost dává naději pro zbývající – výrazně těžší – utkání v základní skupině.

Jistý Hrabal... Michael Hrabal si po nepřesvědčivém výkonu se Slovenskem zvedl sebevědomí. Působil velmi spolehlivě a chytil 20 z 21 norských střel.

Čtyřbodový Kulich... Hráčem zápasu byl vyhlášen kapitán Jiří Kulich, jenž mužstvo uklidnil úvodním gólem v 11. minutě a nakonec završil hattrick. Kromě toho získal jednu asistenci a měl jednoznačně nejvyšší počet střel ze všech (8).

Hattrick i pro Šalého... Nejen Kulich, ale i další očekávaný tahoun Eduard Šalé vstřelil Norům tři góly. Stihl je přitom pouze se čtrnáctiminutovým ice timem.

Lídr Hamara... Na nejvyšší ice time z českých hráčů opět dosáhl obránce Tomáš Hamara (22:56). Za prostor se odvděčil dvěma asistencemi.

Nahrávač Melovský... Matyáš Melovský dostal prostor v první přesilovkové formaci a zářil: v početní výhodě zaznamenal dvě asistence a třetí gólovou přihrávku získal v rovnovážném stavu.

Buly pro Česko... Národní tým jasně ovládl rovněž statistiku vhazování: uspěl 39x, kdežto soupeř 29x. Tradičně dobrá čísla měl na buly Matyáš Šapovaliv (14:11).

Kočí s Hujerem se do hry nedostali... Matteo Kočí měl v utkání roli sedmého beka, Jakub Hujer pak zaujal pozici 13. útočníka. Oba se nakonec do hry nepodívali.

Skupina B netáhne... Také na druhé utkání Česka v základní skupině nezavítala kdovíjak vysoká návštěva. Stařičká hala Frölundaborg zela prázdnotou, přišlo 1 258 diváků.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz