Desátá příčka pro nás nemůže být standard, chceme výš a v zimě přivedeme posily, avizuje vlastník divizních Vítkovic

Desátá příčka pro nás nemůže být standard, chceme výš a v zimě přivedeme posily, avizuje vlastník divizních Vítkovic

Ještě to není tak dávno, co figurovaly ve druhém patře domácího fotbalu jak Třinec, tak Vítkovice. V současnosti už se ale F:NL nějaký čas netýká ani jedné ze známých značek.

Třinec aktuálně figuruje na desátém místě v MSFL a kdysi slavná značka z Vítkovic se nachází dokonce až v Divizi, s tím, že ve skupině F ji patří po patnácti odehraných duelech stejná pozice se čtrnáctibodovým mankem na vedoucí Hlubinu.

Negativní skóre (28:30) a více proher (7) než výher (5) skutečně nejsou ve čtvrté nejvyšší soutěži lichotivé. Tím spíš, že je vítkovický celek mistrem Československa ze sezony 1985/1986 a o rok později finišoval na stříbrné pozici. Tehdejší mužstvo trenérsky vedl Ivan Kopecký a v evropských pohárech se jeho tým utkal například s Paris Saint-Germain nebo Portem.

Majitel klubu Martin Hloch netají, že jsou nynější ambice Vítkovic daleko vyšší a avizuje změny, s tím, že ty první nastaly v realizačním týmu. K dosavadnímu trenérovi Martinu Motyčkovi přibyl Martin Štverka, jenž ještě nedávno vedl divizní Nový Jičín. Spolu s. ním navíc přišel i vedoucí mužstva Tomáš Klečka.

Baník pošle v tradičním derby proti Vítkovicím do boje i Baroše, Laštůvku, Bolfa, Papadopulose, Lukeše či Mičolu

Další posílení už by se mělo týkat hráčského kádru. "Podzimní druhá část soutěže vypadala již tak, jak by Vítkovice měly působit. Pro nás však nemůže být desátá příčka standardem. Chceme výš. Víme, že ostatní mužstva také, ale musíme se dívat pouze na sebe. V zimě přivedeme posily, aby kostra týmu byla doplněna o další kvalitní hráče. Tady spoléháme na trenéra Martina Štverku, který má velké zkušenosti a vedle trenérského řemesla ovládá i manažerskou pozici, tedy příchod posil," uvedl na mfkv.cz Hloch.

Štverka navíc bude mít na vítkovické půdě i další zadání. Bude totiž v těsném spojení s koučem béčka i devatenáctky. "Vytipované hráče bude pozorovat a spolu s trenérem Motyčkou je budou zapracovávat do áčka. Věříme, že tento přístup bude motivující pro mladé hráče / dorostence a také pro hráče z béčka. Mohou si splnit své sny a posunout se do vyšší soutěže a zažít těžší zápasy. Vítkovice mají dostatek odchovanců s potřebnou kvalitou. Budoucnost mají ve svých rukách. Záleží pouze na jejich přístupu a ochotě tvrdě pracovat. Mají fantastickou příležitost trénovat a učit se od takových hráčů jako je M.Richtár, J.Tamajka, D.Palej a další," dodal první muž vítkovického fotbalu.