Dnes Středa - oblacno 23°C
Zítra Čtvrtek - polojasno 23°C
Středa 1. 5. 2024
Nabídka pro inzerenty
Inzerujte na serveru www.prazskypatriot.cz za zvýhodněné ceny.
Staroměstské náměstí zažije silvestrovské oslavy, chystá se hudební program
Trhy na Staroměstském náměstí. Foto: archiv

Staroměstské náměstí zažije silvestrovské oslavy, chystá se hudební program

Návštěvníci silvestrovských oslav na Staroměstském náměstí zažijí sedmihodinovou show plnou známých hitů. Program bude připravený na poslední den v roce pouze na pódiu náměstí, kde se budou střídat kapela So Fine a DJ Daniel Kraus. Informovala o tom Hana Tietze, mluvčí společnosti Taiko, organizátora trhů na Staroměstském a Václavském náměstí.

Party začne programem pro děti, které se mohou těšit v 16:45 hodin na odpolední program pro nejmenší. Koncert poprockové kapely So Fine v čele s britským zpěvákem Gedem Maloneym odstartuje Silvestra v 19 hodin.

„Návštěvníci se mohou těšit na velkolepé oslavy v honosném stylu se skvělým Dj a kapelou, která výběrem hitů zaujme každého. Má v repertoáru to nejlepší z anglo-americké hudby od šedesátých let až po současnost, ale také vlastní autorské skladby, ovlivněné zejména kytarovým rockem,“ upřesňuje Simona Čermáková, programová manažerka Vánočních trhů na Staroměstském a Václavském náměstí.

Chybět tak nebudou hity Stinga, U2, Bruce Springsteena, Beatles, R.E.M., The Police, Oasis, Joe Cockera a dalších. Program na Václavském náměstí končí 30. prosince, následně pokračuje od 4. do 6. ledna.

Bezpečnostní opatření budou po dobu Silvestra a Nového roku podobná jako v předchozích letech. V ulicích se bude pohybovat zvýšený počet strážníků a policistů a město využije i policisty se zaměřením na pyrotechniku.

Zdravotnická záchranná služba hlavního města Prahy zaparkuje svůj speciální vůz (Golem) v 16 hodin na Václavském náměstí a počet zdravotníků posílí i na Staroměstském náměstí.

Od 19 hodin budou k dispozici na obou náměstích sanitky i členové bezpečnostní agentury organizátora akce. Stánky budou otevřené dle možnosti prodejců, maximálně však do 22 hodin, občerstvení pak do půlnoci. Uzavřený bude vyhlídkový most na Staroměstském náměstí v době od 22 do 9 hodin.

Vystoupení na Staroměstském náměstí pokračují i v dalších dnech až do 6. ledna. Hned 1. ledna 2024 zazní árie z českých oper v Novoročních zpěvech. Tříkrálové oslavy se letos konají již 5. ledna 2024. Kompletní program je na www.trhypraha.cz.


Autor: red

Praha 13 vypsala výběrová řízení na několik pracovních pozic

Dnes ve 14:17

Úřad MČ Praha 13 vypsal výběrová řízení na několik pracovních pozic. Informoval o tom na sociálních sítích. 

Praha 4 zve na řadu pietních akcí, první z nich 2. května

Dnes ve 14:03

Praha 4 pořádá také letos pietní akty jako vzpomínku na konec 2. světové války, její oběti i hrdiny.

Májová výstava skalniček

Dnes v 11:05

Výstava skalniček, hájních rostlin, azalek a rododendronů, dřevin a jiných, často velmi vzácných a málo pěstovaných rostlin v zahradě kostela sv. Jana na Skalce na Karlově náměstí.

Malostranský hřbitov: Májové slavnosti

Dnes v 10:38

Spolek Malostranský hřbitov zve na již 15. ročník obnovených Májových slavností, který se uskuteční v neděli 19. května od 14 hodin na Malostranském hřbitově. Na akci proběhne křest nejnovější publikace o hřbitově, tentokrát zaměřené na téma železnice.

Prohlédněte si vilu Karla Kramáře na Letné

Dnes v 09:35

Na státní svátek 1. května připravil Úřad vlády první z letošních dnů otevřených dveří. Prohlédnout si budete moci vilu prvního československého premiéra Karla Kramáře na Letné.

United Islands of Prague 2024

Dnes v 09:25

Festival United Islands of Prague se letos koná po jednadvacáté. Opět se můžete těšit na hudební objevy z České republiky, i ze zahraničí od 1. do 4. května nejen na pražských ostrovech.

Běh pro Paměť národa 2024 v Praze

Dnes v 08:18

Devátý ročník Běhu pro Paměť národa v sobotu 11. května v 8:30. Trasy povedou oborou Hvězda. A na výběr bude několik možností – měřené běhy s hromadným startem na 5 nebo 10 km a štafeta 4× 2,5 km, neměřený běh na 1 km, do kterého se můžou zapojit třeba i rodiče s kočárky i závody pro děti na 200 a...

Květinový jarmark v H55

Dnes v 07:57

Jarmark lokálních pěstitelů a tvůrců se koná ve středu 8. května od 12 hodin. K dostání budou sazeničky, pokojovky, luční kvítí, ale i šperky, svíčky a jiné dekorace. O občerstvení se postará gril a kavárna Háčko.

Sobota: Street food na Smíchově

Včera ve 14:21

Street food na náplavce se koná v sobotu 4. května od 10 hodin.

První Pivní Máj u Břevnovského kláštera

Včera ve 14:13

Ve středu 1. května se koná u Břevnovského kláštera v Praze 6 devátý ročník akce První Pivní Máj, který představí produkci českých a moravských minipivovarů. Návštěvníci mají jedinečnou příležitost ochutnat výrobky od dvaceti vybraných minipivovarů.

Výhledy z pražských věží. Série vycházek odstartuje na Petříně

Včera v 11:40

Návštěvníci Prahy se mohou první květnový večer těšit na jedinečný zážitek sledování západu slunce z Petřínské rozhledny. Romantická prohlídka z dílny Pragensia viva zahájí sérii komentovaných vycházek „Výhledy z pražských věží,“ která zájemcům představí hlavní město...

Trhy na Budějovickém náměstí nově každé úterý a čtvrtek

29. dubna 2024 ve 12:57

Od 30. dubna se rozšiřuje možnost nákupu na Farmářských a potravinových trzích na Budějovickém náměstí. Nově zde najdete prodejce každé úterý a čtvrtek.

Dermacol love day

29. dubna 2024 v 11:13

Hudba, krása, móda a zábava v parku Grébovka ve středu 1. května.

Další články
Nahoru