Kdo je hrozbou pro Kanadu?

„Donald J. Trump je v otázce změny klimatu hrozbou pro Kanadu i pro celý svět,“ řekl kanadský premiér Justin Trudeau. Trudeau sám přitom čelí na domácí politické scéně obrovské opozici. Nesouhlasí s ním většina Kanaďanů a pokud by se volby konaly na konci listopadu, získala by tamní Konzervativní strana téměř dvakrát více hlasů, než Trudeauho liberálové.
69 % Kanaďanů si myslí, že Justin Trudeau by měl v nadcházejícím roce 2024, před plánovanými federálními volbami v roce 2025, rezignovat na funkci vůdce Liberální strany a kanadského premiéra. 63 % oslovených Kanaďanů se však domnívá, že to neudělá.
Bez ohledu na to, zda Trudeau ve funkci zůstane, nebo z ní odejde, šest z deseti Kanaďanů (59 %) si myslí, že je pravděpodobné, že federální volby budou vyhlášeny dříve, v roce 2024. Pokud se volby budou skutečně konat v roce 2024 a Trudeau stále povede stranu, průzkumy naznačují, že by liberálové pravděpodobně utrpěli krutou porážku.
Na obrázku vidíme Justina Trudeaua (52), premiéra kanadské vlády a předsedu Liberální strany Kanady. Trudeau, římský katolík, se po osmnáctiletém manželství letos rozvedl s manželkou bývalou televizní hlasatelkou Sophií (48), se kterou mají tři děti (15, 14 a 9 let).
Je teprve druhým kanadským premiérem v historii, který se v průběhu výkonu svého mandátu rozvedl. Prvním rozvedeným premiérem byl jeho otec Pierr Trudeau (1919–2020).

Konzervativní noviny nabízí všechny články zdarma. Náš provoz se však neobejde bez nezbytné finanční podpory. Pokud se Vám Konzervativní noviny líbí, budeme vděčni za Vaši pomoc. Číslo účtu: 2701544173 / 2010 Děkujeme!

200 Kč500 Kč1000 Kč