Krejčíková se představí ve čtyřhře na Australian Open po boku Siegemundové

foto Česká tenistka Barbora Krejčíková v osmifinále Australian Open v Melbourne, 22. ledna 2023.

Melbourne - Tenistka Barbora Krejčíková se po skončení spolupráce s Kateřinou Siniakovou představí na lednovém Australian Open ve čtyřhře po boku Němky Laury Siegemundové. Na prvním grandslamovém turnaji sezony bude nová dvojice plnit v Melbourne roli čtvrtého nasazeného týmu. Organizátoři potvrdili složení párů ve zveřejněných přihláškách.

Fotogalerie

Osmadvacetiletá Krejčíková si zahraje s o sedm let starší Siegemundovou poprvé. Na spolupráci s pátou deblistkou světa se domluvila poté, co nemohla pokračovat s dosavadní spoluhráčkou Siniakovou.

Olympijské šampionky z Tokia oznámily přerušení spolupráce v listopadu po porážce v semifinále Poháru Billie Jean Kingové s Kanadou. Konec iniciovala Siniaková, která hledala nový impulz a navázala spolupráci s Australankou Storm Hunterovou. Nevyloučila ale, že se s Krejčíkovou dají v budoucnu opět dohromady.

Siegemundová nastupovala naposledy po boku Rusky Very Zvonarevové, s níž vyhrála před třemi lety grandslamové US Open a také letos se tam dostaly finále. V závěru sezony německo-ruský pár triumfoval na Turnaji mistryň v Cancúnu. Zvonarevová údajně ukončila po sezoně kariéru.

Krejčíková se Siniakovou jsou se sedmi grandslamovými tituly nejúspěšnějším domácím párem. V historických tabulkách takzvané Open éry jim patří dělené páté místo.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

ISSN: 1213-5003 © Copyright 28.04.2024 ČTK

Reklama

24°C

Dnes je neděle 28. dubna 2024

Očekáváme v 14:00 24°C

Celá předpověď