BK MLADA BOLESLAV
28. 12. 2023 | Vojtěch Drbohlav

Druhé vítězství v řadě. Boleslav porazila Vary 4:1

31., čtvrtek 28. 12. 2023
Ml. Boleslav - K. Vary MBL - KVA
M l. B o l. – Vánoční zápasy Bruslařům vyšly. Po vítězství nad Kometou se zadařilo také o dva dny později, kdy Středočeši na domácím ledě přivítali Karlovy Vary. Domácí těžili zejména z první třetiny, kterou ovládli 3:0. V utkání byli lepším týmem a západočeský celek zdolali 4:1. Další utkání čeká svěřence trenéra Krále již v sobotu na ledě Litvínova.
Ml. Boleslav: Růžička – Pyrochta (A), Pavlík, Gewiese, Osburn, Jánošík (C), Bernad, Štibingr – Krivošík, Järvinen, Lantoši (A) – Hradec, Fořt, Skalický – Rohdin, Roman, Malínek – Dvořáček, Závora, Půček
K. Vary: Frodl – Rohan, Stříteský, Huttula, Plutnar, Pulpán (A), Bartejs, Rulík – Procházka, Jiskra, Hladonik – Rachůnek (C), Gríger, Kangasniemi – Redlich, Kofroň, Kružík – Koffer, Přikryl
Branky a nahrávky: 11. Gewiese (Osburn, Rohdin), 14. Fořt (Lantoši, Järvinen), 19. Bernad (Lantoši, Järvinen), 54. Fořt (Lantoši, Järvinen) – 33. Jiskra (Procházka). Rozhodčí: Veselý, Šindel – Hynek, Špůr. Vyloučení: 1:3. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 3 014. Střely na branku: 30:31. Zblokované střely: 12:19. Hity: 6:2. Vhazování: 28:21. Průběh utkání: 3:0, 3:1, 4:1.

Fotogalerie

Komentář

První velkou šanci měli boleslavští hokejisté. Ve čtvrté minutě došlo k závaru v karlovarském brankovišti, Tomáš Fořt ale se svým dorážením nebyl efektivní. Energetici dobře stínili a toho využil v osmé minutě Michal Plutnar, který vystřelil od modré. Puk se však zastavil o nohu či brusli jednoho z hráčů.

Mladoboleslavští měli tlak a podařilo se jim soupeře unavit. Z toho pramenil první gól zápasu, který vstřelil Petr Gewiese. Ten se napřáhl u pravého kruhu a namířil puk ke vzdálenější tyči. Domácí tak od 11. minuty vedli 1:0. Netrvalo dlouho a mohlo být srovnáno. V mezikruží se napřáhl Tomáš Rachůnek a svou střelou trefil břevno - smolný moment pro Karlovy Vary. Poté si Boleslavští vyzkoušeli přesilovou hru. První minuta početní výhody Bruslařům vůbec nešla a nemohli se usadit v pásmu. To se však v čase 13:58 změnilo. Róbert Lantoši se napřáhl na modré a puk po jeho střele tečoval za brankáře Tomáš Fořt - 2:0. Necelé dvě minuty před koncem první třetiny přidali domácí již třetí zásah. Na 3:0 zvýšil střelou z levého kruhu David Bernad. Po 20 minutách tak odcházeli hokejisté do kabin za tříbrankového vedení domácích.

Druhá třetina byla zpočátku vyrovnaná, ale Energetici si připisovali v průběhu času čím dál více šancí. Ve 27. minutě stínili hosté dobře Janu Růžičkovi a Jan Plutnar vyslal od modré dvě slibné střely, ani jednou však neuspěl. Ve 33. minutě si Karlovarští vytvořili velký tlak v brankovišti, domácí jako by přestali bránit a Jan Růžička nevěděl, kde mu hlava stojí. Toho využil Vít Jiskra, který z blízka trefil poloodkrytou bránu.

Až v čase 36:15 si Karlovy Vary zahrály poprvé přesilovou hru. Na dvě minuty byl vyloučen domácí Filip Pavlík. Zejména v první přesilovkové minutě měli hosté mnoho šancí a vytvořili si tlak v předbrankovém prostoru. Energetikům však chyběla produktivita a početní výhodu v gól nakonec nepřetavili. Více branek už ve druhé dvacetiminutovce nepadlo, a tak tato třetina vyzněla příznivěji pro hosty, již ji ovládli 1:0. Na soupeře však stále ztráceli dva góly.

Krátce po začátku poslední třetiny si Středočeši zahráli přesilovku. Domácí sice měli tlak a několik šancí, všechny střely mířily nicméně buď mimo branku, nebo na Dominika Frodla, který na puk dobře viděl a neměl těžkou práci. Mladá Boleslav byla v tomto utkání v přesilových hrách produktivní. Karlovy Vary znovu faulovaly a šest minut před koncem základní hrací doby domácí navýšili své vedení na 4:1, a využili tak druhou početní výhodu v tomto zápase. Dominika Frodla překonal šťastnou tečí Tomáš Fořt.

V následných minutách však hosté nic nevzdávali. Michal Plutnar trefil levou tyč Růžičkovy branky, jenže to už byla ŠKOENERGO Aréna ve varu a prakticky slavila vítězství domácích. Boleslavští zvládli druhé utkání v řadě a podařilo se jim dostat na dosah předposlednímu Kladnu.


Ohlasy trenérů

Richard Král: Já bych v první řadě pochválil Růžu (Jan Růžička – pozn. red.). Podal výborný výkon. První třetina bych určitě neřekl, že jsme byli lepší, myslím si, že byla vyrovnaná. My jsme dali tři góly, ale Růža minimálně dva chytil. Ve druhé třetině byly Vary lepší, my jsme hráli hrozně ustrašený hokej, vzhledem k tomu, že jsme vedli 3:0. Abychom to neztratili, tak jsme byli ustrašení a strašně málo jsme se udrželi na kotouči. Byli jsme často pod tlakem, ale Růža nás zase podržel. Třetí třetinu jsme i díky dvěma přesilovkám odehráli slušně. Nebáli jsme se hrát na puku, byli jsme na kotouči daleko silnější a víceméně jsme Vary ve třetí třetině k ničemu nepustili. Tak bych si to představoval, kdybychom hráli tu druhou tak, jako v té třetí třetině. Ale jinak náš dobrý výkon, skvělé tři body a doufám, že se naše hra trochu zvedne a že budeme bodovat pravidelněji.

Související články

Aktuality

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.

03.03.2024

B tým se zachránil

Mladoboleslavský B tým za sebou má úspěšné play-down. V prvním utkání porazil 6:2 Benátky nad Jizerou, ve druhém zápase sice podlehl Žebráku 2:7, to však nemění nic na tom, že se Bruslaři v Krajské lize mužů Středočeského kraje zachránili. Do baráže míří Benátky nad Jizerou B.

02.03.2024

Junioři s Litvínovem

Mladoboleslavští junioři zakončili nadstavbu na pátém místě tabulky, a tak je čeká předkolo play off. V sérii hrané na tři vítězné zápasy se utkají s Litvínovem, který jako vůbec poslední tým z nižší skupiny postoupil do vyřazovacích bojů. Naši mladíci začnou doma ve čtvrtek 7. března. Pokud byste je chtěli podpořit, pak můžete dorazit, vstupné je zdarma.