Krejčíková bude hrát čtyřhru na Australian Open s Němkou Siegemundovou

29. 12. 2023, 08:00
Aktuality 8
Barbora Krejčíková (28) se po skončení spolupráce s Kateřinou Siniakovou představí na lednovém Australian Open ve čtyřhře po boku Němky Laury Siegemundové (35). Na prvním grandslamovém turnaji sezony bude nová dvojice plnit v Melbourne roli čtvrtého nasazeného týmu. Organizátoři potvrdili složení párů ve zveřejněných přihláškách.
Barbora Krejčíková (© AFP)

Krejčíková si zahraje s o sedm let starší Siegemundovou poprvé. Na spolupráci s pátou deblistkou světa se domluvila poté, co nemohla pokračovat s dosavadní spoluhráčkou Siniakovou.

Olympijské šampionky z Tokia oznámily přerušení spolupráce v listopadu po porážce v semifinále Poháru Billie Jean Kingové s Kanadou. Konec iniciovala Siniaková, která hledala nový impulz a navázala spolupráci s Australankou Storm Hunterovou. Nevyloučila ale, že se s Krejčíkovou dají v budoucnu opět dohromady.

Siegemundová nastupovala naposledy po boku Rusky Věry Zvonarevové, s níž vyhrála před třemi lety grandslamové US Open a také letos se tam dostaly finále. V závěru sezony německo-ruský pár triumfoval na Turnaji mistryň v Cancúnu. Zvonarevová údajně ukončila po sezoně kariéru.

Krejčíková se Siniakovou jsou se sedmi grandslamovými tituly nejúspěšnějším domácím párem. V historických tabulkách takzvané open éry jim patří dělené páté místo.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

8
Přidat komentář
aligo
Hradecká by mohla vyprávět

https://www.sport.cz/clanek/tenis-varovani-pro-krejcikovou-nova-partacka-vysavala-ze-me-energii-varuje-hradecka-5019033
Reagovat
Krisboy
To sis teda vybrala parťačku
Reagovat
com
souhlas, Siegemundka ma jedno z nejhorsich podani na okruhu.. To jeji nadhazovani a cumeni do blba nemuzu vystat
Reagovat
Krisboy
To by nevadilo, na špatnej servis parťačky je Bára za ty roky zvyklá.
Je pravda, že ve zdržování při servisu si budou notovat, v tom jim to klapat bude
Reagovat
tommr
Hlavně tam nevidím žádnou perspektivu. Vždyt Siegemundový bude brzy už 36 let a taky patří mezi neustále zraněný hráčky ...
Reagovat
horska.kraslice
Možná právě nebylo nic perspektivnějšího k dispozici. Takže prozatímní zalepení díry. Uvidíme, jak se to bude v nastávající sezóně vyvíjet. Jak říká Markéta: Tenis is crazy
Reagovat
aligo
Třeba nehledá nic perspektivního a chce se prostě soustředit na singl a konečně začne brát debl jen jako trénink a na GS jako záplatu prázdného dne
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist