Nová restaurace 420 na Staroměstském náměstí v čele s Radkem Kašpárkem nabízí moderní českou kuchyni

V domě U Červené lišky na Staroměstském náměstí v Praze otevřeli spolumajitelé michelinské restaurace Field Radek Kašpárek a Miroslav Nosek novou restauraci 420, pojmenovanou podle české telefonní předvolby.

Pod vedením Radka Kašpárka a šéfkuchaře Marka Kominka se zde představuje moderní česká kuchyně, která překvapuje nadsázkou a humorem. „Naším cílem je posunout tradiční českou kuchyni novým směrem. Experimentujeme a zkoumáme její hranice, abychom na Staroměstské náměstí přinesli kvalitní gastronomii pro místní, české návštěvníky Prahy, foodies i mezinárodní turisty,“ říká Radek Kašpárek.

Miroslav Nosek, manažer restaurace, vyzdvihuje důraz na neformální atmosféru, která přivítá jak větší skupiny, tak rodiny s dětmi. „Chceme, aby k nám lidé chodili oslavovat své velké životní momenty. Věříme totiž, že velká událost si zaslouží velkou hostinu,“ říká Nosek. Restaurace pojme až 140 hostů.


V impozantním zastřešeném vnitrobloku nabízí restaurace stálé i obědové menu a výběrová masa z grilu na dřevěné uhlí. Z otevřené kuchyně se budou vydávat jídla jako husí jelito, jelení tatarák, telecí řízek nebo rakvička bez šlehačky. Součástí 420 je i pekárna a uzenářství v gotickém sklepě ze 14. století, kde si hosté mohou v klidu vychutnat skleničku vína a něco malého na zub. Z obchodu si odnesou čerstvé pečivo, uzeniny, víno nebo sladkosti.

Architekt Václav Červenka, známý pracemi na restauraci Field a dalších pražských restauracích, navrhl citlivou rekonstrukci historického domu a originální interiér s více než pěti sty vlaštovkami. Agentura Jumping Jacks a Studio Najbrt spolupracovaly na názvu restaurace, komunikační strategii a grafické identitě.

Rezervace jsou možné přes webový systém na adrese www.420restaurant.cz.

You may also like...