Švýcarský lyžař Odermatt ovládl superobří slalom s vteřinovým náskokem, Zabystřan v Bormiu nebodoval

Švýcarský lyžař Marco Odermatt vyhrál téměř o sekundu superobří slalom v Bormiu a upevnil si vedení v průběžném pořadí Světového poháru, kam ho vynesla druhá příčka ze čtvrtečního sjezdu. Český reprezentant Jan Zabystřan obsadil s čtyřvteřinovým odstupem 39. místo, na bodovanou třicítku ztratil 85 setin.

Bormio (Itálie) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Švýcarský lyžař Marco Odermatt

Švýcarský lyžař Marco Odermatt | Foto: Fotobanka Profimedia | Zdroj: Profimedia

Druhý skončil Rakušan Raphael Haaser, který dosud jediné umístění na stupních vítězů v SP vybojoval v téže disciplíně na den přesně před dvěma lety rovněž v Bormiu. I předloni dojel v tomto italském středisku druhý.

Třetí pozici obsadil Nor Aleksander Aamodt Kilde, vítěz předchozího super-G ve Val Gardeně Vincent Kriechmayr z Rakouska na něj ztratil 14 setin sekundy a byl čtvrtý. Nečekaný vítěz čtvrtečního sjezdu Francouz Cyprien Sarrazin jízdu nedokončil.

Odermatt si připsal 28. prvenství v SP a čtvrté v sezoně po třech vyhraných obřích slalomech. V super-G se dostal na pódium pojedenácté za sebou. V čele SP má náskok 172 bodů před Rakušanem Marcem Schwarzem, který po pádu ve čtvrtečním sjezdu musel na operaci kolena a sezona pro něj skončila.

„Bylo to další perfektní super-G, vyšlo mi od začátku až do konce. Pohlídal jsem si to na důležitých místech a dařilo se mi plynule navazovat oblouky,“ řekl Odermatt v televizním rozhovoru.

Pro Itala Christofa Innerhofera musel po pádu přiletět na sjezdovku Stelvio vrtulník. Devětatřicetiletý lyžař měl krev v obličeji, podle agentury DPA si pravděpodobně poranil i koleno.

SP ve sjezdovém lyžování v Bormiu (Itálie):

Muži - superobří slalom: 1. Odermatt (Švýc.) 1:27,72, 2. Haaser (Rak.) -0,98, 3. Kilde (Nor.) -1,31, 4. Kriechmayr (Rak.) -1,45, 5. Murisier (Švýc.) -1,76, 6. Allègre (Fr.) a Babinsky (Rak.) oba -1,81, ...39. Zabystřan (ČR) -4,02.

Průběžné pořadí superobřího slalomu (po 2 ze 7 závodů): 1. Odermatt 160, 2. Kriechmayr 150, 3. Haaser 94, 4. Hemetsberger (Rak.) 87, 5. Kilde 60, 6. Crawford (Kan.) 55.

Průběžné pořadí SP (po 10 z 41 závodů): 1. Odermatt 636, 2. Schwarz (Rak.) 464, 3. Kilde 240, 4. Kriechmayr 227, 5. Sarrazin (Fr.) 200, 6. Zubčič (Chorv.) 198, ...94. Zabystřan 11.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme