Hlavní obsah
Názory a úvahy

Zábavní pyrotechnika

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Děs a hrůza ze zábavné pyrotechniky.

Článek

Jako malá jsem byla v Německu, bývalém DDR. Šla jsem spát ve 22 hodin. O půlnoci mě probudily strašné rány a světla. Utíkala jsem z pokoje kde jsem spala a šla s pláčem za maminkou. Dodnes mám z toho trauma a silvestr když je poblíž absolutně nesnáším.

Proč kupovat rachejtle a ohňostroje. Utrácet peníze a ještě tím znečišťovat přírodu a vytvářet další skleníkové plyny. V rachejtlích a petardách je síra, olovo a další svinstvo.

Na jednu stranu se snažíme omezit auta na benzín a naftu, omezit uhlí a na druhou stranu pouštíme do ovzduší síru a olovo a kdejaké svinstvo, které je složením rachejtlí a petard.

A na co brát ohledy na naše staré spoluobčany, kterým je 70 a více let? Chtějí mít ve staří klid a nepotřebují poslouchat rány a vidět světelné záblesky s rachejtlí, které nejsou vůbec dobré pro lidské oči. Na co brát ohledy na miminka, lidi v nemocnicích, v penzionech?

Na co brát ohledy na zvířata? Kočky, psi a ptáky. Na vesnicích jsou blízko lesy a ty rány a světla vůbec nejsou dobré pro lesní zvěř.

Jsme národ sobců, kteří myslí akorát na sebe, lhostejnost nám zaslepila oči, kde je úcta k druhému, pokora? Úcta k lidem okolo nás.

Zamysleme se tedy jestli chceme být k sobě tolerantní a už nebudeme kupovat žádnou zábavní pyrotechniku, nebo budeme stále k sobě lhostejní a tu zábavnou pyrotechniku si koupíme. Když nový rok, tak proč ho pořádně neslavit.

Ale co oslavujeme? Že budeme o rok starší? Všechno bude dražší? Co úrazů se stane?

Nebo v klidu a tichu domova bouchnout šampaňské, cinknout skleničkami, být rádi že jsme se sešli všichni ve zdraví. Přát si to zdraví i do dalšího roku.

Tak já vám všem přeji do nového roku hodně štěstí a zdraví a ruku na srdce, jde to i bez zábavní pyrotechniky.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz

Další články autora

Doporučované

Načítám