BK MLADA BOLESLAV
29. 12. 2023 | Tomáš Taybner

Zakončí Bruslaři kalendářní rok úspěšně? K poslednímu klání roku 2023 nastoupí v Litvínově

M l. B o l. – Bruslaři mají za sebou úspěšně zvládnutý domácí dvojzápas s Kometou a Energií. Naši hokejisti nyní hledí k poslednímu utkání kalendářního roku 2023, v rámci programu 32. kola Tipsport extraligy se totiž vypraví do Litvínova. Derniéra letošního roku na ledě 4. týmu extraligové tabulky startuje v sobotu 30. prosince od 17:30 a její přímý přenos můžete sledovat na obrazovkách kanálu ČT Sport. Jak se bude Bruslařům dařit? Zakončí rok 2023 úspěšně?

31. kolo

Úspěšně zvládnutá první třetina rozhodla o triumfu Bruslařů, oslabená Energie už zápas nijak nezdramatizovala

Mladoboleslavský tým se po úspěšně zvládnutém duelu s Kometou pokoušel navázat a vybojovat druhé vítězství v řadě, což se Bruslařům v letošní sezoně dosud podařilo jen jednou. Zelenobílí za tímto cílem vykročili už v průběhu první části. V 11. minutě se po krátkém tlaku v útočné třetině prosadil Petr Gewiese, za tři minuty poté využil přesilovku tečující Tomáš Fořt a povedený úsek zápasu dokonal v úvodu 19. minuty David Bernad. Z útočného náporu Energie v prostředním dějství vzešlo jen snížení z hole Víta Jiskry, jenž si společně se svými parťáky na hranici brankoviště počínal velmi důrazně – 3:1. Ve třetí části ale Bruslaři další korekce stavů nepřipustili a vedení úspěšně kontrolovali. V 54. minutě navíc sami navýšili skóre poté, co Tomáš Fořt druhou ze tří nabídnutých přesilovek – 4:1.

- 16:1 -

takový byl poměr střel ve třetí třetině, Bruslaři svému soupeři vůbec nedovolili, aby utkání jakýmkoliv způsobem zdramatizoval

Královéhradeckým hráčům zápas ve vánočních dresech zhořkl, také Litvínov vykročil za výhrou už v prvním dějství

Také v královéhradecké ČPP Aréně čekal diváky třígólový příděl v první třetině, puky ale naneštěstí pro domácí příznivce létaly jen do sítě Mountfieldu. Ten první v ní skončil v úvodu 6. minuty, kdy Lukáš Válek ukořistil nepřesnou přihrávku Pavelky a přečíslení dvou proti jednomu zakončil ranou mezi Lukášovy betony. V 16. minutě pak při přečíslení Abdul připravil snadnou pozici pro Liama Kirka, už za necelé dvě minuty navíc úspěšně dorážel Petr Koblasa – 3:0 pro Litvínov. O přestávce se poté udála změna v domácím brankovišti, litvínovský nástup odskákal brankář Lukáš a na jeho místo se postavil Fin Laurikainen. Naději pro Hradec vykřesal ve 28. minutě přesně tečující Giorgio Estephan, jenže to bylo od Východočechů všechno. Také Verva si své vedení pohlídala a ve třetí části ještě dokázala stvrdit dvěma góly – druhou trefu zaznamenal ve 47. minutě Liam Kirk a finální podobu skóre určil v přesilovce David Kaše. Verva tak v Hradci vyhrála poměrem 5:1 a zapsala další tři body.

- 27 -

tolik střel musel během zápasu řešit litvínovský brankář Tomek, za svá záda pustil jedinou

foto: Stanislav Souček

Zápasy Bruslařů s Vervou? Minimálně pět gólů a výhoda domácího prostředí

První vzájemné setkání v rámci Tipsport extraligy letos hostil Zimní stadion Ivana Hlinky. Litvínov v té době sbíral výhry jako na běžícím páse a za tou další vykročil také v utkání s Bruslaři. Během první periody se prosadili David Kaše a Jindřich Abdul a Verva byla na koni. Druhý blok ale patřil hostům ze středu Čech, kteří dokázali srovnat po trefách Róberta Lantošiho a Sebastiána Maláta. Třetí třetina se proto rozběhla za stavu 2:2. Rozhodující gól zařídil v čase 47:35 Andrej Kudrna, domácí ochozy si poté zakřičely ještě dvakrát. V obou případech to bylo poté, co kotouč skončil v odkryté kleci Bruslařů. Domácí Verva díky skvěle zvládnuté třetí třetině zvítězila poměrem 5:2.

Karel Mlejnek, hlavní trenér Litvínova: "Souhlasím, že dnes se měly body dělit, ale takový zkrátka hokej někdy je."

Odveta byla na programu ve svátek 17. listopadu. Bruslaři do zápasu nastoupili v charitativních dresech a jejich dobročinné poslání jakoby dopomohlo ke skvělému a organizovanému výkonu. Po bezbrankové první třetině totiž domácí Boleslav ve druhé periodě učinila velký krok k vítězství. Ve 28. minutě svou první trefou v extralize otevřel skóre Jan Závora, po vhazování navíc domácí hráči rozjeli další akci, kterou po 13 sekundách úspěšně zakončil Róbert Lantoši. Chybu v litvínovské rozehrávce pak ve 33. minutě potrestal Tomáš Fořt – 3:0. Tříbrankový náskok už Bruslaři nepustili, před kamerami O2 Sport a vyprodaným hledištěm si tak dokráčeli pro tři body. Ve třetím dějství ještě navyšoval Matti Järvinen, pátou v 52. minutě odbil Sebastián Malát. Tři body proto po výsledku 5:0 zamířily na konto Bruslařů.

Václav Pletka po vítězství: "Snažili jsme se hrát zodpovědně do obrany, navíc jsme přidali gól z přesilovky, pak ještě přidali pátý a zbytek utkání si pohlídali."

Kdo uspěje ve třetím vzájemném zápase? Bude to znovu domácí tým a tedy Litvínov nebo hostující Bruslaři, kteří v posledních dvou zápasech nezaváhali?

Sestavy z posledního utkání

BK Mladá Boleslav: Růžička – Pyrochta (A), Pavlík, Gewiese, Osburn, Jánošík (C), Bernad, Štibingr – Krivošík, Järvinen, Lantoši (A) – Hradec, Fořt, Skalický – Rohdin, Roman, Malínek – Dvořáček, Závora, Půček

HC VERVA Litvínov: Tomek – Baránek, Zeman, Zile, Jaks, Czuczman, Demel (A), Šalda – Kudrna, Jícha, Koblasa – Hlava, Kaše D. (A), Kaše O. (C) – Válek, Kirk, Abdul – Urban, Jurčík, Havelka

Související články

Aktuality

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.

03.03.2024

B tým se zachránil

Mladoboleslavský B tým za sebou má úspěšné play-down. V prvním utkání porazil 6:2 Benátky nad Jizerou, ve druhém zápase sice podlehl Žebráku 2:7, to však nemění nic na tom, že se Bruslaři v Krajské lize mužů Středočeského kraje zachránili. Do baráže míří Benátky nad Jizerou B.

02.03.2024

Junioři s Litvínovem

Mladoboleslavští junioři zakončili nadstavbu na pátém místě tabulky, a tak je čeká předkolo play off. V sérii hrané na tři vítězné zápasy se utkají s Litvínovem, který jako vůbec poslední tým z nižší skupiny postoupil do vyřazovacích bojů. Naši mladíci začnou doma ve čtvrtek 7. března. Pokud byste je chtěli podpořit, pak můžete dorazit, vstupné je zdarma.