Statistiky po USA: Bareš jako MVP, Hrabal získává jistotu

Foto: iihf.com

(GÖTEBORG, od našeho zpravodaje) Proti Američanům šlo o skvělý týmový výkon, za který zaslouží potlesk všichni udatní čestí bojovníci. Několik individuálních výkonů lze přesto pomocí statistik vypíchnout.

Zlepšený výkon od druhé třetiny... Američané do utkání vlétli, v první třetině přestříleli Česko 15:5. Pak ale úřadující vicemistři zabrali, v prostřední části vyhráli na střely 12:9 a vyrovnanou partii sehráli také ve třetí třetině (5:5).

Jistý Hrabal... Inkasovaný gól z druhé minuty hodil za hlavu, pak Američany deptal a předvedl několik důležitých zákroků. Dvoumetrový strašák soupeřů pochytal 30 ze 33 střel a šanci na výhru dal týmu i v nájezdech. Po nepřesvědčivém výkonu se Slovenskem se tak Michael Hrabal dostává do pohody.

MVP Bareš... Nejlepším hráčem českého týmu byl vyhlášen Adam Bareš. Zaslouženě! Nejenže dal jeden ze tří českých gólů, současně hned čtyřikrát vypálil na branku (společně s Jiřím Kulichem nejvíckrát z českého mužstva) a soupeři dával svým pohybem pořádně zabrat.

Premiéroví střelci... Česko si sympatickým výkonem s USA vstříklo do žil injekci sebevědomí, své první góly na turnaji navíc oslavili Robin Sapoušek, Jakub Štancl a výše zmíněný Bareš. Psychicky jim to do zbytku turnaje nepochybně pomůže.

Vytížení pro lídry... Ve třetí třetině trenéři stáhli hru na tři pětky, i kvůli následnému prodloužení pak několika hráčům narostl ice time do závratných výšek. Tradičně nejvíc toho odbruslil defenzivní lídr Tomáš Hamara (26:09), přes 24 minut se dostal i Tomáš Cibulka. Z útočníků dosáhl nejvyššího ice timu všestranný centr Matyáš Šapovaliv (21:15).

Šance pro Hujera... Zápas s Nory proseděl na střídačce, v prestižním duelu s Američany dostal urostlý forvard Jakub Hujer čuchnout na čtyři střídání. Naopak sedmý bek Matteo Kočí do hry opět nezasáhl.

Kdo byl v minusu a kdo v plusu? Jde spíš o nešťastnou shodu okolností, ve statistice +/- spadli v utkání na hodnotu -2 oba obránci z druhého páru: Aleš Čech a Tomáš Cibulka. Naopak na +2 se vyhoupli zadáci z třetí řady Tomáš Galvas s Matějem Prčíkem.

Šalé má už pět bodů... Škoda, že nepotvdil roli nájezdového fantoma, díky asistenci u gólu Robina Sapouška si nicméně Eduard Šalé v turnajové produktivitě polepšil už na pět bodů. Jen šest jiných útočníků je zatím produktivnějších.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz