InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Setkání nad knihou s diskuzí

    Úterý 30.4 14:00 - Knihovna, Blatná

  • Slet čarodějnic

    Úterý 30.4 16:00 - Koupaliště, Volyně

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Stolní tenisté Písecka zakončili rok klubovým turnajem

Poslední smeč. Zleva: Václav Peterka, Milan Hromádka, František Brandýs, Miroslav Vejda, Miroslav Hach.  , Autor: Václav Kozma

Poslední smeč. Zleva: Václav Peterka, Milan Hromádka, František Brandýs, Miroslav Vejda, Miroslav Hach.     Autor: Václav Kozma

VELKÉ NEPODŘICE - Rok 2023 se nezadržitelně blíží ke konci. Písecká sekce stolních tenistů TJ Osek ze Strakonicka si v pátek 29. prosince dala dostaveníčko v nepodřické Brendy aréně, aby se se starým rokem rozloučila stylově. Pětice hráčů si to v povánoční atmosféře v turnaji nazvaném Poslední smeč rozdala na ostří nože a jak už to bývá u sportovců zvykem, i když nešlo o body do krajského žebříčku, nikdo nechtěl prohrát.

V základní skupině se hrálo systémem každým s každým a všichni postupovali do následné nadstavbové části, kde už se hrálo o konečné umístění. Jediné a velké privilegium měl vítěz skupiny, který postoupil přímo do finále, na které se mohl v klidu připravovat, a měl tedy jistotu minimálně druhého místa.
Konečnou pátou příčku obsadil nováček týmu Miroslav Hach, který odehrál turnaj s velkým sebezapřením kvůli bolesti zad. Ve skupině skončil čtvrtý, když porazil jenom Miroslava Vejdu, s kterým však následně v nadstavbě o čtvrté místo prohrál. Při jeho tréninkové píli a herní zarputilosti bude ve druhé půli v krajské soutěži oseckému béčku rozhodně posilou.
Miroslav Vejda se hned na začátku roku 2024 chystá k zásadní rekonstrukci tělesné schránky kloubového charakteru a i jeho účast byla podepřena notnou dávkou sebezapření, možná až sebeobětování. Proto konečná čtvrtá příčka nemůže pro něho být zklamáním.
Na třetím místě skončil vítěz několika minulých ročníků závěrečného turnaje roku Václav Peterka. V základní skupině skončil druhý, ale v nadstavbě prohrál v boji o postup do finále s František Brandýsem, kterým mu prohru ze skupiny oplatil i s úroky. Václav Peterka přešel v poslední době na jiný materiál, takže turnaj pojal tréninkově, ale ani on rozhodně neprohrál úmyslně.
Největším favoritem a jedničkou turnaje byl František Brandýs, kterému hrálo do karet domácí prostředí Brendy arény. V ní tráví spousty času nácvikem nových herních variant, které pak úspěšně aplikuje v mistrovských zápasech krajského přeboru. Jenže tentokrát mu jeho soupeři (jindy spoluhráči) nedali nic zadarmo, což se v minulých turnajích často stávalo, a hned ve skupině mu připravili dvě prohry a favorit byl na pokraji propadliště. V pravý čas však sebral zbytky sil a svou příslovečnou bojovností to dotáhl až do finále.
A tam se potkal s největším překvapením turnaje Milanem Hromádkou. Lídr B týmu Oseku a třetí hráčk áčka v krajském přeboru vyhrál bez jediné porážky základní skupinu a zajistil si místo ve finále. Ani tam nenašel přemožitele a jako jediný hráč celého turnaje bez jediné prohry mohl naprosto zaslouženě slavit vítězství v posledním klání roku 2023.

Konečné pořadí
1. Milan Hromádka (Čížová)
2. František Brandýs (Velké Nepodřice)
3. Václav Peterka (Drhovle)
4. Miroslav Vejda (Laziště)
5. Miroslav Hach (Předotice)

Diskuse k článku - napište váš názor
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace