Překvapení v O2 areně: Pirát knockautoval Vémolu hned v prvním kole

Samuel Krištofič ukončil dlouholetý spor výhrou.

Samuel Krištofič knockoutoval Vémolu do dvou minut

A je rozhodnuto! V prvním ze tří hlavních zápasů Oktagonu 51 zvítězil Samuel Krištofič. Slovenský zápasník knockoutoval Vémolu po minutě a 48 vteřinách. Vémola pak při vyhlášení svému rivalovi zatleskal. Český bijec přijížděl do O2 areny později, protože zaspal. Když se mu to samé stalo před titulovou bitvou s Pavolem Langerem, tehdy si připsal nejrychlejší vítězství v historii Oktagonu. Zasadil totiž soupeři knockoutový úder v 7. vteřině a udržel si pás šampiona polotěžké váhy. Souboj s Pirátem o titul nebyl, protože zápasili ve smluvené váze do 88,5 kilogramu.

Původně vyzýval Patrika Kincla, nakonec se ale Karlos Vémola popasoval na Oktagonu 51 se slovenským rivalem Samuelem „Pirátem“ Krištofičem.

ČTĚTE TAKÉ: Přání Karla Gotta splním, tvrdí Vémola. Co mu zpěvák řekl během posledního setkání?

Vémola a Krištofič spolu měli mít zápas už před několika roky a dlouhou dobu si posílali přes sociální sítě ostré vzkazy. Slovák například mluvil o českém bojovníkovi jako o „radiátorovi“, ten ho zase označoval za fejkového šampiona. „Karolko skončí,“ hrozil tehdy například Pirát. „Je to človíček zlý, nedobrý na srdíčku.“

„Není prostě možný, že by v jakékoliv fázi našeho zápasu měl Pirát navrch,“ kontroval Vémola. Nyní je rozhodnuto. První ze tří hlavních zápasů pátečního večera odstartoval krátce po desáté hodině večerní, přičemž netrval ani dvě minuty. Vítězství si odnesl Samuel Krištofič. Výhra byla pro Slováka zřejmě největším kariérním úspěchem.

Ačkoli Karlos Vémola dával hned z kraje prvního kola tvrdé údery, nakonec zvítězil krátce po začátku zápasu slovenský bijec Krištofič. Slovák dal českému protivníkovi tvrdý pravý hák po minutě a osmačtyřiceti vteřinách, čímž ho knockoutoval. Tvrdým KO Slovák ukončil dlouholetý spor.

Na podlaze ležel Vémola ještě nějaký čas po knockoutu. Porážku proti Pirátovi přijal se vztyčenou hlavou a svému rivalovi dokonce zatleskal.

Terminátor se pražskou O2 arenou nerozloučil podle svých plánů.

„Jsem rád, že na rozdíl od jiných zápasníků měl koule a vzal to. Jsem rád, že před svým koncem kariéry budu moct mít šanci dořešit nevyřízené věci, protože přece jenom mezi námi v minulosti nějaký řeči proběhly,“ pronesl ještě před Oktagonem 51 Vémola pro CNN Prima NEWS. „Určitě to nebude lehkej soupeř. Je velice těžké ho ukončit. Vlastně za celou kariéru byl ukončenej jenom jednou.“

Osmatřicetiletý český bijec ale viděl v souboji se slovenským rivalem ještě něco víc s ohledem na fakt, že jeho koučem je Attila Végh.

„A taky si zároveň musím dávat pozor, protože tohle bude další pomoc pro Attilku, který je jeho trenérem. Attilka tak bude přímo u toho, zase budou mít možnost si na mě sáhnout, vyzkoušet nějaké věci. Tohle by mohla být součást Attilovy přípravy, takže bych to měl udělat co nejchytřeji, co nejrychleji. A zároveň tam Attilovi poslat jasnej vzkaz, takže se na tenhle zápas moc těším,“ řekl před zápasem Terminátor s vidinou odvety Zápasu století, ke které dojde 8. června na pražském fotbalovém hřišti Eden.

K TÉMATU: Rozhovor s Vémolou před zápasem

Tagy:
MMA Karlos Vémola Oktagon MMA Oktagon Samuel Krištofič OKTAGON MMA Oktagon 51