Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Španělská basketbalová liga 2023/2024

Čechům start na United Cupu nevyšel, Číně podlehli 0:3

Úvod do turnaje smíšených týmů United Cup českým tenistům nevyšel. Číne podlehli 0:3 na zápasy a nepřipsali ani bod. V závěrečné smíšené čtyřhře prohráli za necelou hodinu. 

Je nám líto, video expirovalo.
Češi na úvod United Cupu podlehli Číně 0:3

Tým kapitána Davida Škocha čeká další duel v úterý, kdy narazí na Srbsko se světovou jedničkou Novakem Djokovičem. Ze tří základních skupin hrajících v Perthu postoupí do další fáze jen vítězové a nejlepší tým na druhém místě.

Dvaadvacetiletý Lehečka se utkal s 58. hráčem světa Čang Č'-čenem poprvé. První set sice čtvrtfinalista letošního Australian Open za necelou hodinu získal, o pět let starší Číňan ale poté už přišel jen jednou o servis, Lehečku třikrát brejkl a duel otočil. Rodákovi z Mladé Boleslavi nepomohlo v utkání ani deset es.

Světová sedmička Vondroušová v duelu s jednadvacetiletou Čeng Čchin-wen brzy prohrávala. V úvodním setu přišla o první dva servisy a za necelou půlhodinu ztratila i celou sadu. Ve druhém setu sokolovská rodačka reagovala a díky třem brejkům srovnala krok. V rozhodující třetí sadě ale udržela jen jeden ze čtyř servisů a 15. hráčka světa Čeng Čchin-wen zužitkovala po hodině a 49 minutách první mečbol.

České dvojici se proti stejným soupeřům nevydařila ani závěrečná smíšená čtyřhra. Lehečka s Vondroušovou přišli čtyřikrát o podání, sami nevyužili ani jeden z deseti brejkbolů a prohráli za necelou hodinu.

United Cup smíšených týmů se hraje druhým rokem. Vedle podílu z prize money ve výši 10 milionů amerických dolarů (zhruba 223 milionů korun) bojují hráči také o body do žebříčků ATP a WTA. Titul obhajují Američané.

Soutěž tenisových družstev United Cup v Austrálii (tvrdý povrch):

Skupina E:
Čína – Česko 2:0
Čang Č'-čen – Lehečka 5:7, 6:3, 6:4, Čeng Čchin-wen – Vondroušová 6:1, 2:6, 6:1, Čang Č'-čen, Čeng Čchin-wen – Lehečka, Vondroušová 6:1, 6:2.

Skupina F:
Nizozemsko – Norsko 2:1
Griekspoor – Ruud 3:6, 4:6, Rusová - Helgová 7:6 (7:4), 6:1, Koolhof, Schuursová – Ruud, Eikeriová 7:6 (7:5), 7:5.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články