Kanonýr Baroš znovu nastoupil za ostravský Baník, derby se starou gardou Vítkovic nemělo vítěze

Kanonýr Baroš znovu nastoupil za ostravský Baník, derby se starou gardou Vítkovic nemělo vítěze

Konec roku bez fotbalu? Ne! A tak šly do akce 30. prosince hodinu před poledne legendy Baníku Ostrava a Vítkovic. Na umělé trávě městského stadionu se v derby starých gard v dresu Baník představil třeba slavný útočník Milan Baroš, zachytal si i Jan Laštůvka. Vítkovická soupiska už mnoho jmen hráčů, kteří kdysi váleli v nejvyšší soutěži, nenabídla, protože prvoligové časy Vítkovic už jsou hodně vzdálené, i tak ale zápas skončil 1:1.

Den před derby starých gard v podání pražských „S“, které se tradičně hraje ve vršovickém Edenu, se přišly s rokem 2023 přišli rozloučit „staří páni“ z Baníku Ostrava a Vítkovic. Manažer baníkovské staré gardy Petr Zajaroš měl sice obavu, aby nepřišlo moc omluvenek, ale jeho výběr se hemžil známými jmény. „Jsme v kontaktu i s Milanem Barošem, věřím, že bychom se jeho účasti mohli dočkat,“ uvedl Zajaroš pár dní před akcí.

Bombarďák z Vigantic na utkání opravdu dorazil a užíval si v dresu Baníku. O jediný gól jeho týmu se ale postaral Zdeněk Pospěch, když vyrovnával na konečných 1:1.Na hřišti se symbolicky objevil o třiasedmdesátiletý Libor Radimec.