Zpravodajský server Romea.cz. Vše o Romech na jednom místě

Zpravodajský server Romea.cz. Vše o Romech na jednom místě

ROMEA TV

Václav Sivák dominoval v Lucerně a obhájil světový titul WAKO PRO, když jasně porazil Maročana Ahmidoucha

30. prosince 2023
Čtení na 1 minutu
Václav Sivák po obhajobě světového titulu WAKO PRO v pražské Lucerně, 30. 12. 2023 (FOTO: Jan Sýkorovský)
Václav Sivák po obhajobě světového titulu WAKO PRO v pražské Lucerně, 30. 12. 2023 (FOTO: Jan Sýkorovský)
Václav Sivák dominoval na tradičním galavečeru profi boxu a K1 v pražské Lucerně a obhájil titul WAKO PRO, když na body porazil Anasse Ahmidoucha, španělského zápasníka s marockými kořeny. Sivák si na své konto připsal již pětadvacáté vítězství v řadě.

Sivák v pětikolové bitvě měl celou dobu převahu a celá Lucerna ho hnala za vítězstvím skandováním “Sivák, Sivák!” Maročan několikrát skončil na zemi, ale vydržel všech pět kol i když poslední kolo jen přežíval zatlačený stále do provazů. V posledních sekundách Sivák sice několikrát uklouzl, ale nakonec bylo rozhodnutí rozhodčích jednoznačné a Sivák si odnesl vítězný pás WAKO PRO.

“Jsem v Lucerně poprvé a moc mě to bavilo,” řekl těsně po vítězném zápase Sivák, který zároveň poděkoval svým trenérům, sponzorům a fanouškům.

Trenér a otec v jedné osobě Václav Sivák starší nebyl s výkonem syna úplně stoprocentně spokojený. “Soupeř byl velmi kvalitní a Vašek si to pohlídal a vyhrál, ale měl ho sundat už ve třetím kole,” uvedl pro zpravodajský server Romea.cz Václav Sivák starší těsně po zápase.

VIDEO

Galavečer profi boxu a K1 je již patnáct let tradičním vrcholem bojového sportu v Česku. Letos se odehrál v prostorách Lucerny a pořadatelé se vrátili k tradici první republiky, kdy se v Lucerně psala historie československého boxu. Zápasit v pražské Lucerně znamenalo patřit k absolutní špičce a toho se pořadatelé drželi i letos, kdy se v ringu utkali špičkoví bojovníci naší bojové scény.

Kromě Siváka se představili i další české hvězdy, jako je Tomáš Hron, který si k vítěznému zápasu ještě odnesl pohár za vstup do síně slávy, nebo Klára Strnadová, Kamil Káninský nebo Jan Šindelář.

VIDEO

Pomozte nám šířit pravdivé zpravodajsví o Romech
Teď populární icon