Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Také tento rok byl plný překvapivých odchodů zahraničních osobností showbyznysu. Pojďme na jeho konci zavzpomínat na ty, kteří nás už nikdy nepotěší svým hlasem, nerozesmějí nás nebo nás nerozpláčou díky svému hereckému umění.

Čtení těchto řádků by mohlo být doprovázeno skladbou Nothing Compares 2 U, nejznámější písní zpěvačky Sinéad O’Connor. Ta byla nalezena ve svém londýnském bytě bez známek života. Podobný osud potkal i Matthewa Perryho (†54), který se nejvíce proslavil jako Chandler ze seriálu Přátelé. Ať měl na účtu miliony, nebyl příliš šťastný a nedokázal se ubránit drogám. V době své smrti měl v těle velké množství ketaminu. Jeho asistent ho nalezl ve vířivce. O prostředcích utišujících psychickou bolest věděla své i Lisa Marie Presley (†54). Za jejím odchodem zřejmě stály nejen komplikace po hubnoucí operaci, ale i opioidy, které byly nalezeny v její krvi.

Filmové nebe se letos dočkalo hned několika osobností. Opustil nás Burt Young, hvězda legendární série Rocky nebo Michael Gambon, kterého oplakaly hlavně miliony fanoušků Harryho Pottera. Navždy totiž odešel filmový Brumbál, kterému se osudným stal zápal plic. Na obrazovce už se neobjeví ani Julian Sands, herec známý i ze snímku Nabarvené ptáče, jehož tělo bylo nalezeno v horách, kde se půl roku předtím ztratil. Jméno herce Treata Williamse možná není příliš známé, každému se ale jistě vybaví Berger z muzikálu Vlasy. Herec bohužel zahynul po nehodě na motorce. Svět přišel i o představitele siláků z Marvelovek Raye Stevensona. Ten zemřel nečekaně během natáčení na ostrově Ischia.

Svým kouzelným úsměvem už nikoho nepotěší Raquel Welch, jedna z nejvíc sexy hereček historie, která v 82 letech zemřela na zástavu srdce a předtím několik let bojovala s Alzheimerovou chorobou, pronikavý pohled na nikoho neupře italská sexbomba Gina Lollobrigida (95) a o svůj optimistický pohled na život už se s nikým nepodělí ani Suzanne Somers, představitelka Carol ze seriálu Krok za krokem, která prohrála boj se zákeřnou nemocí.

A se smutkem jsme se museli navždy rozloučit i se dvěma hudebními velikány. V šestadevadesáti letech odešla jazzová a popová legenda Tony Bennett, zpěvák, který vystupoval i s Lady Gaga nebo Amy Winehouse a na pódiu už to nikdy pořádně nerozjede ani „rocková babička“ Tina Turner (†83), která v 83 letech zesnula po dlouhém boji s nemocí. Odchod slavných talentovaných lidí je vždy těžký, vzpomínat bychom ale měli hlavně na jejich velké umění, které bude žít dál. A tak zatímco na začátku nám v hlavě mohl zaznít hit Sinéad O’Connor, teď bychom se mohli rozloučit jednou z legendárních písní nepřekonatelné Tiny Turner.

Reklama

Další články

Načítám