Marta Jandová není jen skvělá zpěvačka, ale také švadlena

Většina z nás zná Martu Jandovou především jako dceru Petra Jandy, frontmana legendární skupiny Olympic, která letos oslavila neuvěřitelných šedesát let na hudební scéně. Marta po tatínkovi zdědila nemalý hudební talent, který dokazuje nejen jako sólová zpěvačka, ale také jako členka hudební skupiny jménem Die Happy.

Marta a Die Happy

Nedávno zpěvačka své fanoušky na sociálních sítích potěšila jedním archivním snímkem z devadesátých let. Fotografie zachycuje kapelu při jednom z jejích koncertů, přičemž na stěně za pódiem je vidět baner se jménem kapely. V komentáři k příspěvku pak Marta Jandová přiznala, že ho tehdy sama ručně ušila, za což si vysloužila slova chvály od mnoha svých fanynek, které ocenily čas a trpělivost, které tomu musela věnovat.

Spojení Marty s kapelou Die Happy vzniklo téměř náhodou. Po maturitě se totiž rozhodla odjet do Německa, kde poznala Thorsta Mewese, který ve skupině působil jako kytarista. Marta měla k hudbě vždy blízko, a brzy tak začala v kapele působit jako zpěvačka. Původně si ale myslela, že to bude jen na přechodnou dobu.

Početná rodinka

To se ale nestalo, spolupráci se skupinou neukončil ani rozvod s Thorstem, který byl pět let jejím manželem, ani následné přestěhování zpátky do Čech a úspěšný rozjezd sólové kariéry. Marta s Die Happy vystupuje dodnes, k velkému zklamání jejích fanoušků se ale koncerty skupiny konají téměř výhradně v Německu.

Kromě hudební kariéry se Martě Jandové daří i v jejím soukromém životě. S manželem Miroslavem Vernerem má dceru Marušku a velmi dobré vztahy má i se svou rozvětvenou rodinou.

Skvěle vychází nejen se svým tatínkem Petrem Jandou, jeho současnou manželkou Alicí a jejich dcerkami Anežkou a Rozárkou, ale také s tatínkovou předchozí manželkou Martinou a její dcerou Eliškou. Často společně slaví narozeniny i Vánoce.

Zdroj: Instagram/marta.jandova

Autor: Martina Šťastná
zavřít reklamu