InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Vlastivědný výlet do Vitic

    sobota 27.4 8:00 - Muzeum – Stará radnice, Volyně – sraz před starou radnicí

  • Mladfest – hudební festival s výstava ZUŠ, promítáním filmů a trhy

    sobota 27.4 9:00 - Mladějovice, tvrz

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

První jihočeské miminko roku 2024 se narodilo v Písku

AKTUALIZOVÁNO - 1.1.2024 08:52

PÍSEK - Prvním letošním jihočeským miminkem je Amélie, kterou přivedla na svět Karolína Voráčková v písecké nemocnici 53 minut po půlnoci. Novorozeně měří 50 centimetrů a váží 3550 gramů. A novoroční miminka hlásí už i další jihočeské nemocnice.

Druhé miminko, které bude mít v rodném listě datum narození 1. ledna 2024, je také holčička. Šťastní rodiče jí dali jméno Ellen a narodila se v jindřichohradecké nemocnici ve 2 hodiny a 17 minut. „A pomyslné stupně vítězů uzavírá třetí v pořadí chlapec Jan, který se narodil ve 3.29 v Českých Budějovicích," informuje mluvčí Jihočeských nemocnic Kateřina Koželuhová.

Novoročního miminka už se dočkala i Nemocnice Tábor. Čtyři minuty před šestou hodinou ráno se tam narodila holčička Rozálie. „V ostatních jihočeských porodnicích, tedy ve Strakonicích, Českém Krumlově a Prachaticích, se do šesté hodiny ráno zatím žádné dítě nenarodilo," dodává Kateřina Koželuhová.

Diskuse k článku - napište váš názor
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace