Lídr druhé ligy přišel o Faltu. Dává přednost zaměstnání, trápila jej zranění, hlásí Vyškov

Lídr druhé ligy přišel o Faltu. Dává přednost zaměstnání, trápila jej zranění, hlásí Vyškov

MFK Vyškov, vedoucí tým FORTUNA: NÁRODNÍ LIGY hlásí velkou novinu. Klub totiž opouští záložník Šimon Falta. V jihomoravském klubu balí nečekaně brzy, už po čtyřech zápas. Důvody odtajnil vyškovský klub na oficiálních internetových stránkách.

„Všechny nás mrzí, že Šimon Falta u nás nepokračuje. Dohoda však byla férová a zněla tak, že si to u nás vyzkouší do 30. listopadu a pak se domluvíme dále. Když jsme jednali o prodloužení, převládalo u něj spíše přání věnovat se civilnímu zaměstnání,” popsal generální manažer klubu Zbyněk Zbořil.

Někdejší tahoun Sigmy Olomouc či Zbrojovky Brno se navíc potýkal se zdravotními problémy „Mrzí nás i to, že Šimon nemohl ukázat všechno, co umí. V zápase se Žižkovem se zranil, když si zlomil žebra,” dodal Zbořil.

Na konci listopadu tedy třicetiletý hráč ve Vyškově skončil. Na kontě bud mít třicet odehraných minut proti Prostějovu, byl i u výhry 1:0 nad Zbrojovkou, představil se i ve Varnsdorfu. Zmiňovaný duel se Žižkovem, který se hrál 7. října, se pak ukázal být jeho posledním.

„Celý klub děkuje Šimonu Faltovi za příkladný přístup a skvěle odvedenou práci nejen na hřišti, ale také mimo něj,“ uvedl vyškovský klub v prohlášení na oficiálních klubových stránkách.