×

Další video: Synchronizace menstruačního cyklu v parlamentu! Kdo to Heleně provedl?

Countdown
Zrušit
×

„Od vazby mě dělil milimetr, trestní stíhání lze na Slovensku objednat. Pellegriniho prezidentskou kandidaturu bychom podpořili. Demonstrace jsou frustrací opozice.” – Robert Fico

Jak hodnotí slovenský premiér Robert Fico dosavadní vládnutí? Po čtvrté je premiérem, po páté vyhrál volby, jak náročná byla povolební jednání? Dá se na Slovensku objednat trestní stíhání? Pokud by kandidoval Peter Pellegrini na prezidenta, podpořil by ho? Může se stát, že vládní koalice bude mít dva prezidentské kandidáty? Jak pohlíží na to, že mu po vítězství ve volbách nepoděkoval nikdo z českých ústavních činitelů? A co říká na současné protivládní protesty na Slovensku?

Vezme-li Robert Fico v potaz zatím krátkou dobu, kdy byla jeho vláda ustanovena, kdy získala důvěru v parlamentu, míní, že za tak krátký čas toho stihli opravdu hodně. „Dohodli jsme se na podstatných věcech fungování vládní koalice, na státním rozpočtu, přijali jsme zákony jako pomoc lidem s hypotečními úvěry, dohodli jsme se, že příští rok bude vyplacen plný třináctý důchod. Dokonce jsme se dohodli na zásadní reformě trestního práva.“ – podotýká Robert Fico, jenž plánuje vytvořit i nové ministerstvo cestovního ruchu a sportu.

„Zvenku to sice může vypadat, že toho děláme hodně, ale na Slovensku platí taková zásada, že je jedno, zda máte, či nemáte čepici, musíte po té hubě dostat, protože taková je doba. Když pracujeme rychle, je zle, když pomalu, je také zle. Pracujeme přesně podle nastaveného plánu a musím poděkovat koaličním partnerům za tuto spolupráci.“ – dodává Robert Fico.

► Doporučujeme YouTube – Xaver Live.

„Chtěl bych ale říct vážnou věc, neznám jiného premiéra anebo opozičního politika, který by byl v průběhu třech let čtyřikrát obviněný. Já jsem byl čtyřikrát obviněný. A v jednom okamžiku mě dělil asi milimetr od vyšetřovací vazby. Šlo o křivá obvinění z politické práce. Na Slovensku se dá objednat trestní stíhání. To, co se dělo tři a půl roku na Slovensku, je něco, z čeho by se měla poučit celá Evropa.“ – pokračuje Robert Fico.

► Projekt internetové nezávislé televize XTV můžete podpořit zde.

robert-ficoslovensky-premierkoaliceurad-specialni-prokuraturyrozpocetsmerstatni-deficit13.-duchodhypotecni-uverystihani-na-politickou-objednavkubruselopozicesoroscaputovapolitikaekonomikapeter-pellegriniprezidentska-volbazneuziti-justiceeudemonstraceprotivladni-protestyxtv-x-talkalexandra-mynarova
Další videa
Načíst další Paráda! Došli jste až na konec.