TOP 10 kuriozit roku 2023: kousanec, pane Voráčku i štípání

Foto: Roman Mareš, rytirikladno.cz

Rok 2023 je minulostí – pojďme se podívat na nejkurióznější momenty minulého roku, které se týkaly českých týmů nebo hráčů.

Jurčo v konfliktu se svým trenérem přímo na střídačce

Jak jsme již na hokej.cz psali – Tomáš Jurčo měl během finále Spengler Cupu mezi Davosem a Pardubicemi konflikt s vlastním trenérem. Slovenský útočník praštil při odchodu z ledu hokejkou o mantinel, jeho kouč Holden ho ale seřval a zatáhl i za dres. O několik hodin později byl oznámen už dříve avizovaný odchod Jurča do Omsku. 

Plutnarův kousanec v západočeském derby

V derby se stává mnohdy cokoliv, ale zakousnutí do protihráče jsme tu snad ještě neměli. Michal Plutnar v listopadu kousl Jana Piskáčka. Karlovarský obránce se za svůj prohřešek poté omluvil, od disciplinární komise dostal pokutu. 

Hráči v Chance lize poslali rozhodčího na střídačku

Rozlučkový zápas Šumperka v Chance lize proti pardubickému béčku přinesl velmi kuriózní moment: čárový rozhodčí totiž po nešťastném střetu s hráči vylétl přes mantinel až na domácí střídačku. 

Puk zaseklý v mřížce libereckého brankáře

Daniel Král se začátkem září zranil a musel zamířit i do nemocnice. Na švýcarském turnaji v utkání proti Ambri-Piotta jeden z protihráčů vypálil a kotouč se zasekl v mřížce mladého brankáře. Naštěstí z toho nebylo nic extra vážného.

Sudí nahrává sudímu... a gól! Bizarní dresy přinesly štěstí i Čechům

Vancouver Giants z kanadské juniorské Western Hockey League oblíkli při utkání proti Spokane Chiefs speciální dresy v motivu rozhodčích. Stalo se tak v rámci tzv. Referee Appreciation Night. „Děláme to ze dvou důvodů. Zaprvé chceme ocenit tvrdou práci, kterou rozhodčí vykonávají, aby zápasy probíhaly v bezpečném a spravedlivém duchu. Zaslouží si větší respekt, než jakého se jim dostává. Zadruhé chceme podpořit nábor začínajících rozhodčích v Britské Kolumbii,“ uvedl před zápasem Pete Toigo, viceprezident Giants.

Hráči Hradce Králové lámali naschvál soupeři hokejky 

V lednu roku 2023 se odehrálo vyhrocené utkání mezi Libercem a Hradcem Králové. Někteří hráči druhého zmiňovaného celku naschvál lámali hokejky protihráčům a byla z toho slušná kauza. „Chování střídačky Hradce Králové je ostudou pro celou Tipsport extraligu. Máme ALESPOŇ poslat fakturu?" otázal se liberecký klub. Mountfield se za tento incident poté omluvil. 

Netradiční gól v podání Jakuba Fleka!

V šestém čtvrtfinále mezi Kometou a Vítkovicemi kuriózně skóroval Jakub Flek. Ten si položil Aleše Stezku a poslal puk do opuštěné klece, kterou ale předtím gólman Vítkovic vykopl. Branka ovšem platila. 

Kuriozita české dvacítky! Hrála v půjčených klubových dresech

Reprezentační dvacítka v srpnu nastoupila do turnaje ve Švédsku v klubových dresech Nyköpingu, na jehož půdě se hrálo. „Po příletu nám zástupce místní aerolinky sdělil, že se bohužel při cestě do Švédska ztratily čtyři naše bágly s vybavením. Bohužel jsme následně zjistili, že v jednom z nich byly i dresy, ve kterých jsme měli nastoupit do turnaje pěti zemí v Nyköpingu,“ řekl pro web Českého hokeje manažer týmu Otakar Černý. Nakonec česká dvacítka zvítězila proti Švédsku 5:2. 

Vsetín zapomněl Roba na benzínce, ten pak rozhodl zápas

Valaši v prosinci přijeli do Pelhřimova (na zápas s Jihlavou) s takřka půlhodinovým zpožděním. Proč? Museli se totiž vracet pro svou oporu, kterou kuriózně zapomněli při zastávce na benzinové pumpě. Rob si tak vychutnal kávičku a večer vstřelil vítěznou branku! 

Pane Voráček! Jágr a jeho aktivita na Facebooku 

Červen byl v českém hokejovém prostředí velice sledovaný: řešil se konec Kariho Jalonena u národního týmu. Hlavně okolnosti vyvolaly několik reakcí, například od Jakuba Voráčka v rozhovoru pro deník Sport. Jaromír Jágr, člen výkonného výboru Českého hokeje, zareagoval na Facebooku v komentářích. Pak osmašedesátka vydala prohlášení na svém profilu. A o několik měsíců později oznámilo Kladno angažování Voráčka jako mentora. 

Jágr byl na Facebooku aktivní ale vícekrát: v říjnu se opřel do výkonu rozhodčích v komentářích a dostal za to poté pokutu ve výši deseti tisíc korun. 

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz