Deník N – rozumět lépe světu

Deník N

Setkala se Diana s Kate? A tančila královna Alžběta v londýnském baru? Co je pravda a co lež v posledních dílech Koruny

Meg Bellamy a Ed McVey jako Kate Middleton a princ William. Foto: Netflix
Meg Bellamy a Ed McVey jako Kate Middleton a princ William. Foto: Netflix

V prosinci zveřejněné poslední díly šesté série seriálu Koruna se soustředily na vztah prince Williama a Kate i období nízké popularity královské rodiny po smrti princezny Diany. Závěrečná šestá řada osudy královské rodiny dovedla až k osmdesátým narozeninám královny.

Tento text pro vás načetl robotický hlas. Pokud najdete chybu ve výslovnosti, dejte nám prosím vědět. Audioverze článků můžete poslouchat v rámci klubového předplatného. Plné znění audioverzí článků je dostupné pouze pro předplatitele Klubu N. Upgradujte své předplatné. Plné znění audioverzí článků je dostupné pouze pro předplatitele Klubu N. Předplaťte si ho také.

Tento článek obsahuje spoilery, nečtěte jej, pokud jste ještě neviděli šestou sérii Koruny.

Streamovací společnost Netflix odvysílala poslední díly seriálu Koruna o britské královské rodině. Finálové díly šesté série byly zveřejněny měsíc po čtyřech epizodách, které se soustředily na události, jež předcházely smrti princezny Diany.

Na rozdíl od nich se šest závěrečných epizod týká především života prince Williama po smrti jeho matky či jeho seznámení s Kate Middleton na Univerzitě St. Andrews ve Skotsku. Tvůrci se také věnují komplikovanému vztahu mezi princem Charlesem a jeho dospívajícími syny.

Královna Alžběta II. tu dostává větší prostor než v předešlých čtyřech dílech, které zachycovaly především zhoršující se zdravotní stav její sestry Margaret a královny matky.

„Seriál se v závěru vrátil na úroveň, kterou měl na začátku, minimálně v prvních sériích,“ myslí si slovenský královský komentátor Jakub Abraham. „Poslední díly jsou čistší, jasnější a konečně hlavně o koruně a královně Alžbětě II.“

Abraham však říká, že je škoda, že seriál ukazuje jen jednu tvář panovnice: „Tvůrci divákům naservírovali jen obraz královny jako velmi chytré panovnice, ale také

Tento článek je exkluzivním obsahem pro předplatitele Deníku N.

Británie

Seriály

Kultura

V tomto okamžiku nejčtenější