Seattle porazil ve Winter Classic Vegas 3:0. K výhře ho dovedli útočník Tolvanen a brankář Daccord

Hokejisté Seattlu v utkání pod širým nebem porazili Vegas 3:0 a v NHL vyhráli popáté za sebou. V prvním zápase pod otevřeným nebem v klubové historii dovedl Kraken k výhře finský útočník Eeli Tolvanen, jenž duel zakončil s bilancí jednoho gólu a jedné asistence. Brankář Joey Daccord vykryl všech 35 střel a vychytal druhé čisté konto v ročníku. Český gólman Jiří Patera sledoval prohru Vegas pouze ze střídačky.

New York Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Zápas NHL Seattle proti Vegas

Zápas NHL Seattle proti Vegas | Foto: Steven Bisig | Zdroj: Reuters

Více než 47 tisíc diváků na stadionu baseballových Seattle Mariners se prvního gólu dočkalo v páté minutě. Domácí poslal do vedení Tolvanen, jenž před brankářem pohotově tečoval nahození Vince Dunna.

Hokejistům Kraken vyšel i vstup do druhé dvacetiminutovky. V čase 22:19 si odražený puk našel obránce Will Borgen a mohutným nápřahem podruhé překonal Logana Thompsona. Sedmadvacetiletý bek se prosadil poprvé v sezoně.

Ani v závěrečné dvacetiminutovce nevyšli domácí střelecky naprázdno. Yanni Gourde ve 43. minutě využil chyby Paula Cottera v rozehrávce a uzavřel skóre. Seattle se v tabulce Západní konference posunul na deváté místo dva body za osmou Arizonu. Vegas zůstává třetí.

Výsledek NHL:

Seattle - Vegas 3:0 (1:0, 1:0, 1:0)

Branky: 5. Tolvanen, 23. Borgen, 43. Gourde. Střely na branku: 27:35. Diváci: 47.313. Hvězdy zápasu: 1. Daccord, 2: Tolvanen, 3. Gourde (všichni Seattle). Zápas se hrál pod širým nebem v T-Mobile Parku v Seattlu.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme