Lisu Houseman z Hříšného tance byste dnes nepoznali. Sestra Baby se věnuje divadlu a scenáristice

od Šárka Cvrkalová
< 1 minuta čtení
Jane Brucker
Zdroj: Profimedia

Hříšný tanec je film z roku 1987, který se nám zapsal do povědomí mimo jiné mnoha skvělými hereckými výkony. Vzpomenete si ještě na Lisu Houseman, sestru legendární sexy Baby? Dnes byste Jane Brucker pravděpodobně nepoznali.

Jane Brucker vystudovala divadelní školu. Odmalička se chtěla stát herečkou. Nejspíš ale netušila, že Hříšný tanec bude jejím kariérním vrcholem. Nejprve se nepočítalo s tím, že se film nějak proslaví.

Nakonec se z něj ale stal trhák a lidé si jak Baby, tak i její starší sestru Lisu zamilovali. Jenomže naneštěstí to zároveň byla poslední velká filmová role, ve které se herečka objevila.

Zahrála si v několika menších filmech

Jane Brucker se poprvé objevila v televizi už ve svých 10 letech. Zahrála si v seriálu One Life to Live. Potom měla dlouhou pauzu. Když zazářila v Hříšném tanci, očekávala spoustu nabídek.

Pravdou ale je, že se jich objevilo jen pár a jednalo se vesměs o malé role. Zahrála si ve filmech Návrat do rodného města, Vražda na Broadwayi a Vrať se ke dřezu! Poslední zmíněný snímek je z roku 2005 a zároveň se jedná o její poslední roli.

Věnuje se scenáristice a pomáhá týraným dětem

U filmu sice Brucker zůstala, před kamerou se ale už neobjevuje. Věnuje se scenáristice, která ji zaujala natolik, že se rozhodla do ní vložit většinu své energie. Ve svém oboru je celkem úspěšná.

Hraje také jako dobrovolnice v divadlech, ale pouze příležitostně. Často se účastní příprav představení pro nemocné děti. Obecně se ve svém životě snaží mladým lidem pomáhat, každoročně se například účastní projektu na podporu týraných dětí.

Zdroj: Expres, TV Guru

Autor: Šárka Cvrkalová


Sdílet článek:Share on facebook
Facebook

Související články