ahead – 1200×100

PLAY.CZ

Právě poslouchá celkem 8732 posluchačů.

Seznam rádií

Seznam stylů

Seznam krajů

Václav Hybš má reprezentativní kompilaci

0 jsk 2.1.2024

Pocta slavným hlasům je název alba, které v závěru loňského roku vydal dirigent a šéf známého orchestru Václav Hybš. Výběrovka nabízí na dvou discích padesát známých i méně známých písní, které vznikly v letech 1966 až 2006. Několik z nich dosud nevyšlo.

Mezi nahrávkami posluchač najde směs písní z televizního pořadu Devět jablek pro Helenu, skladby Až rozkvetou růže bílé, Na perském trhu, Ten, kdo nemá rád, Své srdce tobě dám, Volare cantare, Za rok se vrátím, Granada a na závěr kompletu píseň Vánoční strom z roku 1974 autorů Karla Svobody a Zdeňka Borovce.

V jednotlivých skladbách se představí prakticky všechny známé tváře hudební scény. Jsou to Karel Gott, Waldemar Matuška, Marta Kubišová, Helena Vondráčková, Eva Pilarová, Eva Urbanová, Štefan Margita, Peter Dvorský, Iveta Bartošová, Karel Černoch, Jitka Zelenková, Marcela Holanová, Jiří Korn, Petr Janda, Marie Rottrová, Věra Špinarová, Michal David, Lucie Bílá, Karel Hála, Monika Absolonová, Václav Neckář, Lenka Filipová či Milan Drobný.