Menu

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo
TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo
Infobox ikona

TŘETÍM DNEM POKRAČUJE ZLÍN FILM FESTIVAL. V SOBOTU DOPORUČUJEME TŘEBA PŘEDPREMIÉRU VELKÉHO PÁNA V 16:00. PŘIJEĎTE DO ZLÍNA KDYKOLIV DO 5.6!

Nejočekávanější lednové filmy (přehled a ukázky)

Vánoční odpočinek je za námi a můžeme se tedy vrhnout na první letošní měsíční výhled nejzajímavějších titulů, které na nás čekají v lednu v kinech. Máme tu drama z prostředí automobilového průmyslu, francouzskou komedii s Johnem Malkovichem z aristokratického prostředí, a také návrat české Aristokratky z hradu Kostka. Skvělou hereckou kreaci nabídne Nicolas Cage v komediální fantasy novince. Kina nabídnou očekávanou Lantimosovu novinku, dále herecký majstrštyk fenomenálního Madse Mikkelsona nebo horor, po kterém se budete bát si jít zaplavat. Nechybí ani komediální novinka Taiky Waititiho s Michaelem Fassbenderem. A romantiku naruby najdete ve filmu o dvojici, která se na začátku nemůže vůbec vystát, pak už jo:). Podívejte se na přehled nejočekávanějších lednových filmů.

Ferrari (od 4. ledna)

Vysněný projekt legendárního režiséra Michaela Manna vypráví o automobilovém magnátovi Enzu Ferrarim, jehož rodina nově definovala myšlenku výkonného italského sportovního vozu a prakticky stála u zrodu závodů Formule 1. V hlavní roli mimo jiné Adam Driver a Penélope Cruz.

To se mi snad zdá (od 11. ledna)

Nenápadný vysokoškolský profesor Paul (Nicolas Cage) se ze dne na den začne objevovat ve snech milionů lidí po celém světě a stane se tak globální celebritou. Rázem se mu začnou plnit všechna jeho přání, ale také pozná, jak vysoká je cena slávy. Nicolas Cage podává životní herecký výkon v dokonale zábavné společenské satiře.

Bastard (od 18. ledna)

Bastard je strhující drama o dobývání dánských vřesovišť, o neúprosné přírodě, velkých snech a ještě větších obětech, které se odehrává v polovině 18. století. Vypráví o hrdém a nekompromisním muži a o ženě, která se stane jeho spojenkyní v boji proti zlu, smrti a zatracení. Především účast Madse Mikkelsona v hlavní roli film pozvedá ještě o další level výš.

Chudáčci (od 25. ledna)

V gotickém příběhu od Yorgose Lanthimose sledujeme parafrázi Frankensteina s Emmou Stone. Té šílený vědec znovu vdechne život. Bella se rozhodla vzít si život, aby unikla svému panovačnému a násilnickému manželovi, protože ženy v té době neměly mnoho možností, jak se od takových mužů osvobodit. Bohužel vědec dá Belle mozek nemluvněte, které v době sebevraždy čekala…

Aristokratka ve varu (od 18. ledna)

Pokračování adaptace populárních humoristických knih Evžena Bočka tentokrát rozšiřuje ansámbl o populární Denisku s tváří Simony Lewandovské. Ta se rozhodla rozvířit klidné vody sídla aristokratické rodiny Kostků. Vrací se samozřejmě i staré známé postavy v čele s Hynkem Čermákem, Táňou Dykovou nebo Eliškou Balzerovou.

Pan Blake k vašim službám (od 11. ledna)

Vyžehlit noviny, nakrmit kočku, donést snídani, obsloužit panstvo a jeho hosty. Pro pravého komorníka to není žádný problém, ale Andrew Blake tak úplně komorníkem není. Ve skutečnosti je britským podnikatelem, který na francouzské panství přijel původně jako host. Ale to se ale nikdo nesmí dozvědět! V hlavní roli dvě legendy – John Malkovich a Fanny Ardant.

Noční koupání (od 4. ledna)

Film s docela nevinným názvem Noční koupání je natočen podle krátkého filmu Roda Blackhursta a Bryce McGuirea z roku 2014. Strašidelný bazén je poměrně neotřelý nápad, který hororoví fanoušci zase tak často nevidí. Třpytivý bazén v novém domě, o němž se rodina domnívá, že bude skvělou atrakcí zejména pro děti, ukrývá temné tajemství a je plný neodvratného teroru.

Jeden gól (od 4. ledna)

Novinka Taiky Waititiho je úsměvnou komedií vyprávějící skutečný příběh fotbalového týmu Americké Samoy, který v roce 2001 nechvalně proslul drsnou prohrou 31:0. S blížící se kvalifikací na mistrovství světa tým najme smolařského a svérázného trenéra Thomase Rongena (Michael Fassbender), který doufá, že z nejhoršího fotbalového týmu na světě udělá vítěze.

Karlos (od 25. ledna)

Karlose Terminátora Vémolu zná v České republice a na Slovensku téměř každý. Zápasníka a kontroverzní hvězdu bulváru, ale také otce dvou dětí a partnera slovenské playmate Lely Ceterové. Roky točil dokument o této kontroverzní osobnosti režisér Michal Samir.

S tebou nikdy (od 11. ledna)

V komedii S tebou nikdy vypadají Bea (Sydney Sweeney) a Ben (Glen Powell) na první pohled jako perfektní pár. Po úžasné první schůzce se však něco stane a to, co vypadalo jako žhavá přitažlivost, spadne na bod mrazu. Pak se ale nečekaně potkají cestou na svatbu do Austrálie. A tak udělají to, co by udělal každý dospělý: předstírají, že jsou pár.

-red-
foto/video: © Vertical Entert., Aerofilms, Film Europe, Falcon, CinemArt, Bontonfilm 2024

TotalFilm YouTube logoTotalfilm kanál TotalFilm Spotify logoTotalfilm podcast