Ševci odstartovali zimní přípravu i s Gruzíncem Načkebijou, skončil Dramé. Řeší se další posily

Fotbalisté Zlína se od úterý chystají na jarní boje ve FORTUNA:LIZE. Foto: FC Zlín
ZLÍN – Už jsou zase na hřišti a chystají se na těžké jarní záchranářské boje. Ševci se po vánočních svátcích sešli na Letné, aby v úterý odpoledne zahájili zimní přípravu na druhou polovinu letošního ročníku FORTUNA:LIGY.

Trenér Bronislav Červenka uvítal na startu nového kalendářního roku většinu hráčů z podzimního kádru, poprvé se s novými spoluhráči seznámil i Zviad Načkebija. Čtyřiadvacetiletý gruzínský křídelník, který přišel do Baťova města z týmu FC Samtredia, je zatím jedinou posilou zlínského týmu.

Vybral jsem si ho se svými asistenty. Společně jsme ho skautovali asi dva měsíce. Je typologicky jiný než krajní záložníci, co tady jsou. Je dynamický, pohyblivý, pracovitý, umí hrát jeden na jednoho. Věřím, že všechno bude v pořádku. Snad je to dobrý kup a pro nás i posila,“ doufá zlínský trenér Bronislav Červenka.

Jinak se tým během krátké vánoční pauzy téměř nezměnil. Pryč je pouze Youba Dramé. Francouzský křídelník ve Zlíně skončil po třech a půl letech. V lize za ševce odehrál 104 utkání a vstřelil v nich deset branek, po vypršení smlouvy nebude v klubu pokračovat a hledá si nové angažmá. „Bavili jsme o prodloužení, ale nechtěl tady působit a stal se volným hráčem. Ani nevím, kde bude hrát,“ uvedl Červenka.

Na prvním tréninku scházel také Selmir Pidro, který si v Bosně vyřizuje potřebné vízum. Přípravu nezahájil ani útočník Filip Žák, jehož v lednu čeká operace kolena, takže trénovat začne později.  „Mimo bude celý leden. Naplno se do týmu vrátí až v březnu,“ informuje trenér.

Šanci v prvním týmu dostanou i Filip Jura s Liborem Bobčíkem z juniorky, připravovat se s prvním týmem budou i Číž, Kulíšek, Švach a Polášek.

Vedení klubu ale dál řeší doplnění kádru, shání posily. „Intenzivně na tom pracujeme,“ tvrdí Červenka. Ševci údajně dotahují příchod až tří hráčů. Lákají borce do útoku i defenzivy.
Do konce týdne by mohli dorazit alespoň dva z nich. „Je to na velmi dobré cestě. Věřím, že to klapne,“ nepochybuje kouč.


Prioritou předposledního týmu FORTUNA:LIGY je jednoznačně útočník. „Máme rozjednaná asi čtyři jména. Pokud přijdou alespoň dva hráči, bylo by to velmi pozitivní. Všechno jsou to zajímavé typy,“ říká Červenka.


Nástupce trenéra Vrby chce také jednoho středového hráče. „Řešíme i varianty na kraj hřiště, kde nás to ale nyní až tolik netrápí, jako pozice hroťáka a šestky,“ uvedl mistr ázerbájdžánské ligy s Interem Baku.


Ševci se po posilách poohlížejí hlavně v zahraničí, lanaří však také fotbalisty z FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY. „Všechno jsou to spíše mladí a talentovaní hráči, kteří mají kvalitu i charakter, měli by zapadnout do našeho týmu,“ nepochybuje.

Na ševce v zimní pauze čekají tři zápasy Tipsport ligy a dva přípravné duely. Na umělé trávě ve Skalici se utkají se Zlatými Moravci a domácím MFK, závěrečný zápas proti Zbrojovce Brno sehrají v sobotu 20. ledna na Vršavě. Herní formu budou Zlíňané ladit především proti Vyškovu a Dunajské Stredě. Právě souboj s předním slovenským týmem by měl být generálkou na jarní boje ve FORTUNA:LIZE.


Stále v jednání je také zahraniční soustředění. „Mně je jedno, jestli by šlo o Slovinsko, Chorvatsko nebo Turecko. Hlavní je, abychom mohli trénovat na přírodní trávě, protože hřiště v Česku nyní nejsou připravená. Navíc nevíme, co bude v lednu. Věřím, že to dokážeme zrealizovat a že to klapne,“ dodává optimisticky.

Kádr FC Zlín na startu zimní přípravy:

Brankáři: Dostál, Rakovan, Bachůrek

Obránci: Bartošák, Cedidla, Čelůstka, Černín, Číž, Jura, Kolář, Kulíšek, Pidro, Polášek, Reiter, Simerský

Záložníci: Bužek, Didiba, González, Janetzký, Natčebia, Slončík, Švach, Tkáč,

Útočníci: Bobčík, Fantiš, Kovinić, Ndiaye, Vukadinović, Žák

Přišli: Načkebija (přestup, FC Samtredia)

Odešli: Dramé (konec smlouvy)

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x