Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Kladno přivedlo do brankoviště Hudáčka, Kometa si s Boleslaví vyměnila obránce

S novým rokem se v extralize začala hýbat škatulata. Zranění kladenského brankáře Adama Brízgaly se nakonec ukázalo jako vážnější, a tak Rytíři přivedli na druhou polovinu sezony zkušeného Slováka Júlia Hudáčka. Mladá Boleslav a Kometa Brno si zase vyměnily zahraniční obránce – do středočeského klubu a posledního týmu tabulky se vrací Fin Alex Lintuniemi, na jih Moravy se stěhuje Američan Zach Osburn.

Alex Lintuniemi (vpravo) ještě v dresu Komety Brno v zápase proti Mladé Boleslavi
zdroj: ČTK autor: Vít Černý

Brízgala se zranil hned v první minutě sobotního utkání s Brnem (4:5PP). "Jeho indispozice je vážnější povahy a vyžádá si delší čas na rekonvalescenci," konstatoval klub. "Okamžitě jsme sháněli gólmana. Jsme rádi, že jsme se domluvili se zkušeným Júliusem Hudáčkem, který nám pomůže v druhé polovině sezony," řekl sportovní manažer Rytířů Jiří Burger.

Pětatřicetiletý Hudáček byl momentálně bez angažmá, naposledy působil v minulé sezoně navzdory invazi Ruska na Ukrajinu v KHL, kde byl hráčem kazachstánského klubu Barys Astana.

Kladno je pro Hudáčka třetím působištěm v české extralize. V sezoně 2013/2014 chytal za Pardubice, v předminulém ročníku vypomohl pražské Spartě a celkem má v soutěži na kontě 58 startů. Trojnásobný slovenský šampion s Košicemi a sedminásobný účastník mistrovství světa velkou část kariéry strávil v KHL, kde vedle Astany nastupoval za Novosibirsk, Čerepovec, Spartak Moskva a Dinamo Riga, hrál i ve Švédsku za Södertälje, Frölundu a Örebro.

"Oslovil mě (kladenský útočník) Radek Smoleňák, se kterým se známe, a jednání s Kladnem byla následně velmi rychlá, protože jsme se domluvili během pár hodin. Bylo to na poslední chvíli, protože jsem měl i jiné nabídky a už jsem chtěl opět chytat," řekl Hudáček. Angažmá v Kladně bere jako výzvu. "Rytíři už dlouho nehráli play-off a já bych k tomu cíli chtěl pomoct," dodal. Od účasti ve vyřazovacích bojích v současnosti Kladno dělí šest bodů.

Osmnáctiletý obránce Dvořák odešel z Liberce do zámoří

Obránce Jakub Dvořák odešel z extraligového Liberce do juniorské zámořské soutěže WHL, kde bude hrát za tým Swift Current Broncos. Dvořák předtím na vlastní žádost přestal do soutěžních zápasů nastupovat a z osobních důvodů se vzdal nominace na juniorské mistrovství světa, na které jej chtěl kouč Patrik Augusta nominovat.

Zach Osburn
zdroj: ČTK autor: Vít Černý

V Boleslavi nebyli s Osburnem spokojeni

"Zach diváky nepochybně baví svými útočnými kousky, směrem do obrany se ale názorově moc nepotkáváme," vysvětlil sportovní ředitel mladoboleslavského týmu Martin Ševc odchod amerického beka. V Lintuniemim klub získává starého známého, osmadvacetiletý zadák za Mladou Boleslav odehrál v minulých dvou sezonách přes stovku zápasů. "Víme, co od sebe navzájem čekat. Je to urostlý typ obránce, který navíc umí do kabiny přinést pohodu a klid," dodal Ševc.

Lintuniemi by měl nastoupit už do zápasu s Třincem. Také Osburn se už připojí k Brňanům, Kometa ale bude hrát nejbližší zápas až v pátek se Spartou. Nový zaměstnavatel si hodně slibuje od jeho produktivity. "V dresu Mladé Boleslavi rozhodně nezklamal, ačkoliv se Bruslařům aktuálně nedaří a jsou na chvostu tabulky, získal slušných jedenáct bodů. Nyní se přesouvá do Brna, kde by měl potvrdit své ofenzivní schopnosti a zvýšit produktivitu brněnského celku," uvedl osmý celek tabulky.

Šestadvacetiletý Osburn přišel do Mladé Boleslavi v létě z Michalovců, odehrál všech 31 zápasů a připsal si čtyři góly a sedm přihrávek. V Evropě působil také v Itálii, v zámoří hrál v univerzitní lize NCAA a nižších soutěžích AHL a ECHL.

O dva roky starší trojnásobný reprezentant Lintuniemi po letním příchodu odehrál v Brně 27 zápasů, vstřelil tři branky a na pět přihrál. Ve staronovém působišti bude moci bývalý hráč Jyväskylä, Pelicans Lahti či Barysu Astana v KHL rozšířit bilanci 104 startů a 30 bodů (12+18).

Mladá Boleslav zároveň oznámila, že útočník Tomáš Fořt podepsal s klubem novou dvouletou smlouvu "Tomáš patří mezi základní stavební kameny našeho útoku a je i důležitou součástí kabiny. Je na vrcholu kariéry a pořád od něj hodně očekáváme," řekl Ševc. "Nejsem žádný velký cestovatel, jsem rád tam, kde se cítím dobře, a to v Boleslavi určitě je. Byť nám teď do ideálního rozpoložení hodně schází, v Mladé Boleslavi jsme s rodinou rádi a já osobně jsem odhodlaný udělat maximum, aby se týmu dařilo. Teď i v budoucnu," uvedl Fořt.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články