3. 1. 2024 08:51 − 6591× − 1

Rallyová symfonie čtyř ročních období Petra Nešetřila a Jury Černocha

14 závodů, 10x na rampě a navrch závod mistrovství světa. Sezona pod taktovkou Rally Teamu Pavelini byla jako z partesu.

Od radovánek na rozpáleném asfaltu, přes rozmarnou šotolinu, absolutní bahno, až po sněhové útrapy. Nemohlo to být pestřejší, zajímavější a dramatičtější. Příběh, který psala posádka Petr Nešetřil a Jura Černoch s Porsche 911 GT3 v sezoně 2023 potvrzuje nádheru, náročnost i nevyzpytatelnost rallysportu.

Tento orchestr prostě skvěle hraje a ladí a rok 2023 byl nádhernou symfonií mnoha tónů, ale jak to v našem sportu chodí, bez překážek a proher se nemohou rodit slastné tóny vítězství. Začátek sezony poznamenaly peripetie s technikou, na Valašskou rally nedorazil z Německa včas motor a na Šumavě předčasnou stopku vystavila raritní vada materiálu. Start lehce baladický, ale na jarní Kopné zazněly tóny naděje.

A pak už v Krumlově rallyové varhany v podobě Porsche 911 GT3 hrály bezchybně. Drobné zaváhání však přišlo na oblíbené, ale svým povrchem zrádné Rally Hustopeče, kde dohrál svůj bard chladič po pořádné ráně „na břicho“ závodního speciálu.

Bohemka zajetá vzorně podle not, a pak přišel jeden z vrcholů roku v podobě Barum Czech Rally Zlín a hned na úvod městská superspeciálka. A závada na převodovce. Banální, ale fatální. Neveselý večer v centru Zlína, ale netrvá dlouho. O půlnoci opraveno. V sobotu ráno na stratu. A v neděli odpoledne v cíli! Taková je rally v celé své kráse. Večerní smutek a zmar střídá noční napětí, které se ráno mění v odhodlání dohnat ztráty včerejší. https://youtu.be/RbL47YyaXrQ?si=3DJd1HZU8hxl6My8

Po krásném Pačejově přichází vrchol sezony a jeden z největších momentů posádky a týmu v podobě Central European Rally. Světové startovní pole, velký respekt, fantastické publikum, obrovsky náročný úkol.

Závěr roku obstaralo slušovické mikulášské andante v podobě startu s BMW 2002 z roku 1968. Elegantní veterán zdobil, rozdával radost a zdárně projel cílem.

A teď by se po Slušovicích slušela poklidná rozlučka s rokem 2023 na rallysprintu v Praze. Řekli si kluci. A ono ne. Ono si počasí taky řeklo své a postavilo tým před nečekanou výzvu. A byly to nervy, byla to zkouška vůle i techniky. Bylo to zkrátka asfaltové Porsche 911 GT3 na sněhu!

Děkujeme za přízeň a za podporu na tratích i mimo ně. A přejeme všem, aby nastávají rok 2024 byl rokem, kdy se budeme těšit pevnému zdraví a prožijeme společně další krásné zážitky na závodech od startu až do cíle. Ať je motorsport kořením našich životů a ať nám všem přináší radost, zábavu a zážitky z řady těch nejkrásnějších.

Další videa můžete sledovat a odebírat z YTB kanálu

Komentářů celkem: 1
3. 1. 2024 09:161
2 0
Krásné auto, k tomu pohodový a sympatický řidič i spolujezdec, tak to má být smajlík Jen tedy tajně doufám, že v roce 2024 Petr dorazí do Slušovic na Mikulášskou opět s Porsche smajlík
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!