Ohlížíte se za uplynulým rokem a říkáte si, jaký byl a jestli byste ho třeba chtěli prožít ještě jednou? Já, nebo spíše my jako Víc než kuchařka, jsme porušili tradici a poslední dva roky tak neudělali… Snad kvůli únavě, nedostatku času. Těžko říct.

Letos se ale zdá, že nám trošku té energie zůstalo a já se tedy zkusím zpětně probruslit rokem 2023 a podělím se s vámi o nějaké ty zákulisní informace a tedy i o to, jak jsme se měli.

Trocha ohlédnutí za rokem 2023

Kde vlastně vůbec začít? Asi nejlepší bude vzít to chronologicky.

Do roku 2023 jsme vpadli bez nějaké větší zastávky v pěkném poklusu. A taky vlastně s největším fuckupem roku (rozuměj „podělávkou“), na který jsme přišli až těsně před Vánoci. Ach bože.

Jak jsme neodepisovali

Jak jistě víte, každý čtvrtek posílám e–maily s receptem, víkendovým jídelníčkem a třeba nějakou tou zajímavou informací, novinkami a tak dále. Jsem moc ráda, když se mi ozvete a napíšete. Jenže tento rok bylo nějak podezřele ticho po pěšině.

„Lidi asi nemají čas napsat… Nebo nás nemají rádi?“ napadalo mě a jelikož dříve se sem tam někdo ozval, brala jsem to jako fakt. Až přišly Vánoce 2023 a s nimi i email, na který jsme tedy reakci ale, sakrble, čekali. A nic. Vložila se do toho moje zodpovědnější a IT-schopnější polovička Tom a zjistili jsme, že nám víc než rok emaily od vás nenačítaly a my tedy nereagovali. Čekalo nás více než 1000 emailů, na které jsme postupně poodpovídali. Tímto se tedy omlouváme ještě jednou všem za újmu a už se to snad nestane. 🙂

Dokončujeme Polévkovou bichli…

… je jaro 2023 a my si říkáme, jak nám to všechno krásně jde a že snad i všechny podklady na Velkou polévkovovou bichli odevzdáme včas nebo možná s předstihem. Tak určitě!

Proč my se nikdy nepoučíme? Facku bychom si za to měli dát. Vždycky se někde něco pokazí, zdrží a vy pak jen marně čekáte a modlíte se, aby se vše stihlo a bylo v pořádku. Je-li tu tedy někdo z vás, kdo se chystá psát kuchařku nebo knihu, obrňte se pevnými nervy. Je to kulervoucí záležitost. A abychom se nenudily, protože je přeci jaro a krásně, tak…

Takhle ty tři naše krasavice vypadají
Takhle ty tři naše krasavice vypadají

…rozjímáme nad novými tématy

Nám prostě nejde jen tak sedět a hledět. A že jsme takovou možnost měli. Dopřáli jsme si totiž krásný koncert a pár dní v Hamburku.

Zkontrolovali jsme lokální knihkupectví, ochutnali dobroty a společně se ve třech po dlouhé době sešli a rozjímali. „Což takhle udělat kuchařku s letními, prázdninovými recepty?“ prohlásila takhle nad skleničkou ginu s tonikem Veru. A já se do toho nápadu zamilovala. Jsme prostě nepoučitelní a stanovili jsme si šibeniční termín – vydáme knihu na jaře roku 2024! A tak se můžete těšit na naši Velkou prázdninovou bichli... Jestli nás tedy do té doby neklepne. 🙂

Jak jsme vyrazili do Hamburku
Jak jsme vyrazili do Hamburku

Léto na Severu… a Jihu

Leto mělo být ve znamení klidu a pohody… Protože už mělo být vše v tisku… Mělo. Ale člověk míní, okolnosti mění. My, Mähringovic, jsme se jako vždy sbalili a jeli obstarávat českou raftovou základnu v Norsku (přijeďte za námi), Veru Břicháčkovic se zase sbalila a zamířila do rodných Jižních Čech. A u toho jsme trnuli hrůzou, zda stihneme poslední možný termín odeslání dat do tisku. Ale i tak bylo léto vlastně pohodové a i trošku toho odpočinku přineslo.

Naše norské léto
Naše norské léto

Podzim ve znamení Polévek a životních změn

Září je pro nás poslední léta ve znamení totálního chaosu a frmolu ohledně nových kuchařek. Letos to byla Polévková, která nás zaměstnávala a my se nemohli dočkat, až nám ji dovezou z tiskárny a rozhodíme ji do světa.

Září bylo také měsícem našich velkých osobních změn. Někteří z nás se stali prvňáčky, další nastoupili do školky a my dospěláci jsme zásadně začali měnit naše rodinná hnízdečka. Vše to bylo jako na jedné velké horské dráze, velmi zdlouhavé a co si budeme povídat, emoce s námi lomcovaly všemi směry. Bylo to pro nás náročné období, vlastně celý rok 2023 byl náročný a zasloužil by možná na celou jednu knihu. Nemáme ale příliš ve zvyku tyto věci sdílet a mluvit o nich… Proto jen, je líp a bude líp. Nebojte se. 🙂

Festivalujeme

S podzimem se pro nás také pojily dvě krásné akce – festivaly pro děti. Abychom si trošku oddechli a popřemýšleli nad něčím jiným a také byli všichni spolu (i s našimi dětmi), vyrazili jsme jako vystavovatelé nejprve do Nového města na Moravě na velmi krásný rodinný festival Malý svět. Vřele doporučuji, pokud budete mít cestu kolem. Bezvadné vyřádění pro děti, skvělé občerstvení a super doprovodné akce. Vše by bylo zalité sluncem, kdybych si tam já, blbec, nedala na tlamu a neporanila si nohu. Sice né zlomeninka, ale bolí mě to ještě teď. Trouba.

V Praze jsme si zase již po třetí dopřáli podzimní Festival Mini, který je rok od roku větší a skvělý pro milovníky opravdu vymazlených věcí pro děti. Pro nás je to vždycky radost se potkat s vámi, našimi čtenáři a zákazníky.

Je tu zima a konec roku

Kdo má děti, tak jistě ví, že podzim a zima je během v minovém poli nemocí. Vlastně se nepřetržitě modlíme za to, aby naše děti něco nechytily, abychom mohli naplnit plán na následující den. Je to jak věštění z křišťálové koule. A také tvoříme Prázdninovou bichli, což je jako světlo na konci zimního tunelu… Představuji si všechny ty krásné barevné dobroty a už se těším, až ji opět budeme mít v rukách.

Ale víte co? S každou kuchařkou je její příprava daleko těžší. Padá na mě ještě větší tíha zodpovědnosti a potřeby, aby to vše bylo naprosto perfektní. Takže makáme jak blázni a ladíme, diskutujeme, hádáme se, nevíme, točíme se v kruzích, z těch se zase vymotáváme, ale stále nás to baví.

A teď pár čísel

Děkujeme, že s námi vaříte! Jak jsme na tom byli v roce 2023?

  • 🤗 1,7 milionu lidí, kteří navštívili tento náš blog
  • 🥑🍓🥕🍳 50 nových receptů zde na blogu
  • 👨‍👩‍👧‍👦 již celkem 70 000 odběratelů našich receptových emailů
  • 📚 🚀 víc než 4000 prodaných Polévkových bichlí knih za 3 měsíce od vydání
  •  🛒 50 víkendových jídelníčků na www.vicnezkucharka.cz

A jaké byly nejoblíbenější recepty roku? Pojďme se na ně podívat.

3 top recepty roku 2023

Ještě se společně podíváme na zoubek nejčtenějším receptům roku.

I vy jedni. Bezkonkurenčně nejpopulárnějším receptem roku se staly Honzovy buchty…

Honzovy buchty

Vláčné, měkké a tak tak dobré, že se vlastně vůbec nedivím, proč je tento recept na prvním místě. 🙂

Honzovy buchty - dobrota neskutečná
Honzovy buchty – dobrota neskutečná

Domácí kečup

Teď v zimě sice recept nevyužijete naplno, ale je dobré o něm vědět. Protože tento domácí kečup je opravdovou dobrůtkou.

Domácí kečup - hotovo
Domácí kečup – hotovo

Kulajda

Jemná, houbová a naprostá klasika do chladných dní… Přesně taková je kulajda a vy ji také milujete.

Kulajda s houbami a koprem - kdo by to nemiloval
Kulajda s houbami a koprem – kdo by to nemiloval

Co nás čeká v roce 2024?

Ani letos si nedáme pohov a budeme mazlit jak naše současné recepty, ale i nadále budeme tvořit nové věci. Těšit se můžete na novou Velkou prázdninovou bichli, která spatří světlo světa na konci jara. Ale pokud vše půjde dobře, budeme pro vás mít ještě další překvapení. Já se těším. Vy se těšte také. 🙂

Krásný rok 2024 vám všem
Pája – ta, co tvoří Bichle a vše kolem

Líbila se vám recenze? Sdílejte jí s přáteli ;o) Díky!

Kolik byste dal/a produktu hvězdiček? (víc = lepší)
Bych blilCelkem hnusnýBrý...noBezva sváčaGastronomickej orgáč! (hodnoceno: 6x, průměr: 5,00, nejlepší: 5)
Loading...

Přečteno 0x

Další příspěvky z kategorií: