bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Dostál pod rekordní palbou. Jen Matthewse vychytal dvanáctkrát!

4. ledna 16:00

Jiří Lacina

Lukáš Dostál prožil v NHL nezapomenutelný večer. A taky rekordní, sluší se dodat. Bohužel někdy ani zcela nevšední výkon nestačí. Ducks nakonec ztratili těsné vedení v závěru utkání a druhý bod v prodloužení. Hrdinou středečního duelu v Honda Center byl ale český brankář.

Na Dostála mířilo 57 puků! Zblokované střely a pokusy mimo samozřejmě započítány nejsou. Připsal si 55 úspěšných zákroků. Jde o nový klubový rekord Anaheimu, ten starý držel s 53 zásahy John Gibson. S Pittsburghem padl loni v únoru 3:6.

Dostál přiváděl ofenzivní esa Maple Leafs k šílenství. Ke konci už to byla hra na jednu bránu. Zuby si na něm vylámal ve vyložené pozici Nylander nebo o chvíli později v přesilovce čtyři na tři Matthews. Bránu držel zavřenou do 55. minuty.

„Mají zatraceně dobrý tým. Kontrolovali hru po většinu utkání. V přesilovkách byli ještě lepší. Dostál nás držel a je ostuda, že se nedočkal vítězství,“ řekl k zápasu trenér Ducks Greg Cronin.

Cronin už Dostála pod takovouhle palbou viděl. Tehdy ale stál na druhé straně. Ještě před příchodem do Anaheimu zažil coby trenér v AHL v březnu 2022 Dostála, jak jeho tým vychytal 51 zákroky a navrch přidal gól přes celé hřiště. Čechovo San Diego Gulls tehdy porazilo Colorado Eagles 4:2

 
„Když je ve své hře, je to elitní gólman,“ řekl Cronin.

Třiadvacetiletý rodák z Brna ve středu poprvé kapituloval až v 55. minutě v oslabení, kdy Riellyho střelu dorazil v předbrankovém prostoru Tavares. Podruhé uspěl Auston Matthews, jemuž Dostál předtím pochytal tucet puků! Až ze třinácté střely elitní kanonýr uspěl. Při hře tři na tři neměl český gólman po rychlé akci soupeře šanci.

Hru Austona Matthewse speciálně okomentoval Sheldon Keefe. „Našel svou další netušenou úroveň. Ani nevím, kolik jich mohl dneska dát... Měl třináct střel, dohromady snad dvacet pokusů. Dal jeden, ale byl pro nás hodně důležitý,“ pochválil střelce vítězné branky trenér Toronta.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.