Narodila se vám ratolest? Věnujte jí zlatý dukát s jejím jménem

Narození nového člověka je opravdu radostná událost pro všechny zúčastněné. V takové chvíli si uvědomíte, že vás čekají desítky let tvrdé práce, ale i radosti, lásky a společných zážitků. Zkrátka a dobře získáte nový smysl života. Proč byste měli novorozenci pořídit zlatý dukát s jménem?

img

Povinnosti začínají

Povinnostmi nemyslíme noční vstávání, přebalování, nevyspalost a nakupování kojeneckých potřeb. Bavíme se spíše o nutnosti dlouhodobého zajištění celé rodiny. K tomu neoddělitelně patří pomalé vytváření úspor, které za nějakých dvacet let věnujete v té době dospělé ratolesti do začátků.

V dnešní době si snad všichni už dávno uvědomujeme, že pouhé střádání peněz na bankovním účtu opravdu nestačí. Proč? Odpovědí je nepříjemný fakt v podobě inflace. Ta se většinu let pohybuje okolo 2-3 %. Nikdy však nevíte, kdy se utrhne ze řetězu a začne páchat neplechu. V posledních dvou letech přece jen dosahovala dvojciferných hodnot.

Za nějakých dvacet let spoření vám přitom dokáže sebrat drtivou většinu naspořených prostředků. Při zdravé inflaci se bavíme přibližně o 40-60 % znehodnocení vložených peněz. Máte-li 100 000 Kč, "přijdete" o 40 000-60 000 Kč. U vyšších částek je propad ještě bolestnější.

Nezapomínejte zhodnocovat

Pouhá chvíle počítání vás přesvědčí o tom, že je nutné peníze rozumně investovat tak, aby se postupem času zhodnocovaly. A zde přichází na scénu drahé kovy ? konkrétně zlato.

Právě zlato patří v našich končinách mezi nejoblíbenější formy spoření pro děti. Kombinuje v sobě totiž konzervativnost, jednoduchost, bezpečnost a pěkný výkon. Co vše dokáže?

Když už jsme nakousli procenta, inflaci a konkrétní částky, pojďme se podívat na zhodnocení zlata za posledních osmnáct let.

Za poslední rok by zhodnotilo vložené finanční prostředky o 14,5 %. Za pět let o 61 %, sedm let o 80 %. Pravé překvapení přichází až v dlouhodobém horizontu - za osmnáct let si zlato připsalo 400% zhodnocení! I přesto se stále bavíme o konzervativní a bezpečné investici.

Velkou výhodou je fakt, že investice do zlata nepodléhají v naší zemi dani z přidané hodnoty a při zpětném odprodeji ani dani z příjmu. Nikdo vám tudíž nevezme část zisku, jako tomu bývá u řady jiných druhů zhodnocení.

Umí tohle bankovní/spořicí účet? Termínované vklady? Běžné formy spoření pro děti? Jen těžko?

Jaké zlato pořídit na začátek?

Tím se dostáváme k otázce, jaká forma zlata je nejvhodnější právě při narození ratolesti. Vzhledem k celkové důležitosti takové události je nutné vybrat něco opravdu speciálního.

Odpovědí je zlatý dukát, který jsme zmínili v nadpisu článku. Daný předmět vás potěší 3,49 gramy 23,66karátového zlata. Přední stranu zdobí jméno, zatímco zadní příjmení potomka. Průhledný blistr chrání medaili před poškrábáním, pády a podobně. Třešničkou na dortu je dárková krabička. Nechybí ani český punc a certifikát pravosti a ryzosti.

Takovou šikovnou vychytávku v současné době vyrábí Pražská mincovna ve spolupráci s online obchodem ceska-jmena.cz. Jeho webové stránky si otevřete po kliknutí na výše vložený odkaz. V jejich prostředí pouze navolíte jméno/příjmení a poté si budete moci prohlédnout ukázku budoucího vzhledu dukátu. Ve finále stačí jen objednat, zaplatit a počkat si na brzké doručení na vámi uvedenou adresu.

Právě jste své ratolesti zajistili jedinečný dárek, který bude postupem let růst na ceně. Kdyby se náhodou v budoucnosti ocitla v úzkých, dukát prodá a vydělá si za něj několikanásobek jeho současné hodnoty. Snad nebude muset. Bohužel nikdy nevíte, co život přichystá. Právě proto musíte svým dětem dopřát inteligentní formy zabezpečení. 



Komentáře

Nepřihlášený uživatel nemůže komentovat

Zde se můžete Zaregistrovat, případně Přihlásit

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.


Mohlo by vás také zajímat


ABSOLUTNÍ HIT
Ach ti muži! V čem dělají v posteli chybu

Ach ti muži! V čem dělají v posteli chybu

Životní styl

Proč muži některé věci stále nechápou? Například že masáž má zůstat masáží nebo že ne vždy je nutné experimentovat. Co ženám připadá krkolomné až primitivní? Zeptali jsme se pár z nich na názor.

TIPY A TRIKY
Jak na sluncem unavenou pokožku

Jak na sluncem unavenou pokožku

Kosmetika

Teplé počasí, slunění se na pláži a koupání v moři... Léto dělá s lidskou psychikou divy, jenže naše tělo volá naopak o pomoc. Nepodceňujte v létě kosmetickou péči – na pláži ani doma.



DOPORUČUJEME
Jízda na kole nebo běh: Co je lepší na hubnutí?

Jízda na kole nebo běh: Co je lepší na hubnutí?

Životní styl

Cyklistická sezóna je v plném proudu. Pokud jste se však rozhodli osedlat své kolo, abyste ještě vylepšili svou formu do plavek, možná vás bude zajímat, jestli je jízda na kole na hubnutí to pravé. Nebo bude nutné k rychlejšímu shození nadbytečných kil obout spíše tenisky a začít pravidelně běhat?