Předčasný konec Škody by Duklu až tak mrzet nemusel, z mládeže si říká o šanci efektivní střelec Mikeš

Předčasný konec Škody by Duklu až tak mrzet nemusel, z mládeže si říká o šanci efektivní střelec Mikeš

Současní útočníci Dukly Lukáš Matějka, Filip Špatenka či Marek Červenka se musí mít na pozoru. Svou první profesionální kontrakt s klubem totiž v prvních dnech roku 2024 podepsal nadějný střední útočník Filip Mikeš.

Osmnáctiletý forvard je odchovancem FC Tempo Praha, do něhož se přesunul v roce 2016 po čtyřech letech působení v Olympii Dolní Břežany.

Na Julisku dorazil uprostřed léta roku 202, s tím, že po svém přesunu do Dejvic nastupuje jak za dukelské béčko v ČFL, nad nímž trenérsky bdí již čtvrtou sezonu Aleš Majer, tak za dorost a v Celostátní lize v průměru skóruje každých 87 minut.

Expert Rada o novém trenérovi národního týmu: Správná volba, ohledně olomouckých hříšníků Hašek nápovědu nedostane

V probíhajícím ročníku 2023/2024 se talentový útočný hráč postaral v obou soutěžích hned o jedenáct branek, čímž zaujal také vedení A-týmu v čele s Petrem Radou, od kterého dostal důvěru také v posledním utkání roku 2023.

V přátelském utkání s rezervou Bohemians Praha 1905 se na výhře 5:0 podílel jednou brankou a řekl si tím o další prostor. Tím spíš, že v druhém týmu druholigové tabulky nejspíš skončí pětatřicetiletý veterán Michal Škoda již po půl roce, který se mu příliš nepoedl.

Druhý cenný start za áčko si bude moci připsat předposlední lednovou sobotu v rámci přípravného klání s Viktorií Plzeň. "Filipovi přejeme hodně štěstí a mnoho sportovních úspěchů," zaznělo na oficiálních stránkách dejvického klubu.