Statistiky po Švédsku: Galvas s nejvyšším ice timem! A efektivní přesilovky

Adam Židlický | Foto: iihf.com

(GÖTEBORG, od našeho zpravodaje) Český sen o zopakování loňské finálové účasti zhatili Švédové, ale... Národní tým může těšit třeba to, že mu do budoucna roste další kvalitní bek: mimořádné výkony na MSJ totiž předvádí Tomáš Galvas. V semifinále měl sedmnáctiletý benjamínek dokonce nejvyšší ice time ze všech Čechů!

Dvě vyloučení, dva góly... Rozhodčí nechali hře volnost, oba týmy zamířily v zápase na trestnou lavici pouze jednou. A jak Švédsko, tak i Česko přesilovkou nepohrdly. Obě reprezentace tak potvrdily, že jim na šampionátu početní výhody vycházejí: Češi si jejich úspěšnost vylepšili na 38,46 %, Švédové dokonce na 45,00 %.

Švédům patřila třetí třetina... Po první dvacetiminutovce to bylo na střely 8:6 pro Česko, ve druhé části už měli mírně navrch Švédové (10:9), no a... Poslední třetině vládli domácí – nejenže dali tři góly, současně svého soupeře výrazně přestříleli (15:8).

Švédští hrdinové... Jonathan Lekkerimäki se vyhoupl do čela střelecké tabulky MSJ, Čechy sestřelil dvěma góly a na turnaji jich má celkově šest. Zazářil také Theo Lindstein, jenž si vylepšil statistiky o další dva body (1+1) a je nejproduktivnějším obráncem šampionátu.

Melovský má první gól... Dosud na turnaji sbíral asistence, celkově jich měl sedm v pěti zápasech, v šestém utkání na MSJ už Matyáš Melovský skóroval sám.

Redlich získal první bod... Po pěti zápasech, v nichž nebodoval, se Sebastián Redlich poprvé zapsal do statistik. Asistoval u úvodní trefy Matyáše Melovského, přičemž nešlo o ledajakou asistenci: za Redlichem jde polovina gólu, zpoza branky krásně našel svého parťáka osamoceného ve slotu.

Cibulkův skvělý turnaj... Obránce Tomáš Cibulka se v úterý trefil proti Kanaďanům a o dva dny později udeřil proti dalšímu silnému týmu – domácímu Švédsku. V Göteborgu si tedy u hokejové veřejnosti buduje slušné renomé.

Aktivní Kulich... Jiří Kulich hýřil aktivitou, na branku vypálil hned pětkrát. Kromě toho měl iks dalších pokusů, které letěly mimo. Svůj pátý gól na turnaji přesto nedal.

Benjamínek nejvytíženějším hráčem... Tomáš Galvas dál udivuje. Nejmladší český hokejista těží z fantastického bruslení a navzdory menším zkušenostem odehrál se Švédskem parádní duel. Nebylo divu, že Patrik Augusta posílal Galvase na led ze všech nejčastěji: Galvasův ice time vylétl na 20 minut a 41 vteřin. Druhým nejvytíženějším českým hokejistou byl další z obránců Tomáš Hamara (20:21).

Buly pro Švédy... Matyáš Melovský sice na vhazování zářil (uspěl v devíti ze čtrnácti pokusů), dalším českým centrům se ovšem buly nedařila. I proto Švédové vyhráli v této činnosti 24 ku 19.

„Užijte si hokejové MS s Tipsportem! Stačí jen začít, získat 500 Kč zdarma a hrát soutěže o ceny za 33 milionů!“

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz