Hasiči poprvé pomáhali takovému zvířeti. Bylo potřeba povolat speciální techniku, jinak by to nebylo možné provést

Hasiči sice běžně zachraňují psy nebo kočky, takovému zvířeti ještě ale žádný z nich nikdy nepomáhal. Bylo potřeba sehnat motorovou pilu a také 5 silných odvážlivců.

i Zdroj fotografie: ŠJů/ Creative Commons Attribution 4.0
                   

Tým hasičů v americkém Coloradu měl plné ruce práce. Do zamrzlého rybníka totiž spadlo zvíře, které potřebovalo co nejrychlejší pomoc. Mělo to ale háček, živočich totiž vážil více než 400 kilogramů. Vysvobodit ho proto po telefonátu od člověka, který bydlel vedle rybníka, vyrazilo 5 silných mužů s motorovou pilou. Jak jim to šlo se dozvíte ve videu níže.

Šlo o obrovské zvíře

Když požárníci dorazili k rybníku pokrytému tlustou vrstvou ledu, bylo jim jasné, že tady končí legrace. Uprostřed této vodní plochy se totiž propadl led pod 400kilovým losem, který pod ním uvízl. Podle webu CharlotteObserver zvíře jednoduše ignorovalo varování. Lidé, kteří bydleli poblíž, naštěstí nenechali losa trpět a zavolali pomoc.

Byl promrzlý, ale zdravý

Hasiči nejprve v ledu vyřízli otvor motorovou pilou, a poté společnými silami začali tahat losa za promrzlé končetiny ven na ledovou plochu. Po několika minutách, kdy se los místy záchraně bránil, se jim povedlo dostat ho ven. „Byl sice promrzlý, ale zdravý. Když jsme ho vytáhli, vypadalo to, že odchází za svým stádem,“ řekli hasiči podle FoxNews.

Lidé by to měli přenechat odborníkům

Sousedé, kteří zavolali na tísňovou linku, dostali pochvalu za to, že losovi zavolali odbornou pomoc. V tomto případě to sice nebylo možné, ale lidé se často sami vydávají na tenký led, aby pomohli například domácím mazlíčkům. Ledová vrstva se pod nimi však může prolomit a oni tak mohou jednoduše spadnout do ledové vody.

Hasiči jsou hrdinové

Důkazem o tom, že hasiči jsou skuteční hrdinové, je i tento příběh z našeho webu DámskýDeník. Tento požárník odmítal vzdát boj o život malého pejska, kterého předtím vlastníma rukama vynesl ven z hořícího domu. Je škoda, že tuto profesi často lidé podceňují, přestože jsou to právě požárníci, kteří často jezdí pomáhat tam, odkud jiní utíkají.

Co říkáte na odvážný čin hasičů?

Diskuze Vstoupit do diskuze
141 lidí právě čte
Zobrazit další články