S Lehečkou i Macháčem. V nominaci na kvalifikaci Davisova poháru nechybí české tenisové opory

Tenisté Jiří Lehečka, Tomáš Macháč, Jakub Menšík, Adam Pavlásek a Vít Kopřiva jsou v pětičlenné nominaci na únorovou kvalifikaci Davisova poháru proti Izraeli. Složení týmu oznámil v pátek v nahrávce pro média kapitán Jaroslav Navrátil. Duel o postup do finálové skupinové fáze soutěže se odehraje 3. a 4. února. Kvůli zvýšeným bezpečnostním opatřením jej bude hostit Sportovní areál Vitality Slezsko ve Vendryni.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jiří Lehečka i Adam Pavlásek jsou v nominaci na únorovou kvalifikaci Davis Cupu proti Izraeli

Jiří Lehečka i Adam Pavlásek jsou v nominaci na únorovou kvalifikaci Davis Cupu proti Izraeli | Foto: Violeta Santos Moura | Zdroj: Reuters

„Sestava bude skoro stejná jako v naší finálové skupině. To znamená Lehečka, Macháč, Menšík, Pavlásek a pátým hráčem do týmu, který si myslím, že tam patří, bude Víťa Kopřiva. Budeme tedy v nejsilnějším složení,“ uvedl Navrátil.

Češi znají soupeře pro kvalifikaci Davis Cupu. Tým kapitána Navrátila narazí na Izrael

Číst článek

Šestadvacetiletý Kopřiva figuroval v týmu naposledy vloni během únorové kvalifikace v Portugalsku, kde Češi zvítězili 3:1 na zápasy. Následný turnaj ve Valencii a vyřazovací fázi v Málaze odehrál národní výběr ve čtyřech hráčích.

„Viděl jsem Víťu na konci roku a jeho sezona byla velice dobrá. Je to mladý hráč, který do týmu patří. Je to ale singlista. Říkal jsem, že bych potřeboval zabudovat deblistu, nicméně zatím ty výsledky třeba u Petra Nouzy nebyly takové. Uvidíme, jaké to bude po utkání s Izraelem. Myslím, že ale těch pět hráčů do sestavy patří,“ uvedl Navrátil.

Češi se vloni probojovali v novém systému platném od roku 2019 poprvé do vyřazovací fáze. Po vítězství v kvalifikaci porazili ve skupinové fázi Španělsko, Jižní Koreu a Srbsko 3:0, neuspěli až ve čtvrtfinále, kde podlehli 1:2 Austrálii.

Nové prostředí

Navrátilův výběr se představí doma v Davis Cupu po pěti letech. Češi naposledy hráli před vlastními fanoušky v únoru 2019 kvalifikaci proti Nizozemsku v Ostravě. Utkání s Izraelem budou kvůli válce proti palestinskému hnutí Hamás provázet zvýšená bezpečnostní opatření. Z tohoto důvodu se duel odehraje v menším areálu.

„Do Třince se ale těšíme. Není podstatné, že se bude hrát v menší hale. Pro kluky bude důležité domácí prostředí a atmosféra. Budeme hrát doma, což si kluci přáli a já taky,“ řekl Navrátil.

S Izraelem se Češi utkají podruhé v krátké době, před necelými dvěma lety vyhráli baráž v Tel Avivu 3:1 na zápasy. Současnou jedničkou soupeře je 422. hráč světa Jišaj Oliel, na 489. příčce je Daniel Cukierman.

„Každé utkání je těžké. Budeme hrát v domácím prostředí a jsem rád, že po pěti letech mohou diváci vidět tento nový tým. Jsme určitě favorité. Z izraelských hráčů znám jen Cukiermana. Když se dívám na jejich výsledky, tak jsou to hráči, kteří se pohybují na challengerech. Utkání se nedá podceňovat, v Davis Cupu se rozdíly mažou, ale myslím, že jsme velkými favority a s losem jsem byl spokojený," dodal Navrátil.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme