InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Setkání nad knihou s diskuzí

    Úterý 30.4 14:00 - Knihovna, Blatná

  • Slet čarodějnic

    Úterý 30.4 16:00 - Koupaliště, Volyně

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kristýna Zemanová a Zdeněk Štybar ladí formu na světový šampionát. Velmi slušné výsledky zajel i junior Kryštof Bažant

Kristýna Zemanová (vlevo) obsadila v belgickém Loenhoutu 2. místo.

Kristýna Zemanová (vlevo) obsadila v belgickém Loenhoutu 2. místo.

TÁBOR - Sportovní areál Komora v Táboře bude hostit od 2. do 4. února nejlepší světové cyklokrosaře na dalším mistrovství světa. V české cyklokrosové metropoli budou bojovat na mírně pozměněné trati hvězdy světového cyklokrosu o sedm sad medailí v sedmi kategoriích. Jihočeský Tábor uspořádá v únoru cyklokrosové mistrovství světa již počtvrté, což je světový unikát. Žádné jiné místo na planetě Zemi se nemůže čtyřnásobným pořadatelstvím pochlubit. Skvělé táborské publikum jistě vytvoří všem cyklokrosařům bouřlivou atmosféru i v únoru tohoto roku a pro všechny účastníky se stane šampionát v Táboře nezapomenutelným zážitkem. Velkým lákadlem pro fanoušky cyklokrosu bude jistě účast trojnásobného mistra světa mezi elitními muži Zdeňka Štybara, který získal právě v Táboře v roce 2010 svůj první titul mistra světa mezi elitou. Ikona českého cyklokrosu se v rámci přípravy již účastní cyklokrosových závodů a není v tom sama. Na kvalitní umístění dosáhla v uplynulých dnech i obhájkyně bronzu z posledního MS v Nizozemsku Kristýna Zemanová, která bude také v Táboře největší českou medailovou nadějí. Dobře zajeli ale i junior Kryštof Bažant a třiadvacítkářka Julia Kopecky.

 

Česká šampionka Kristýna Zemanová vynechala kvůli tréninku tři závody Světového poháru a naskočila až 28. prosince v závodu seriálu Superprestige v belgickém Heusden-Zolderu. Zemanová se ukázala ve velmi dobrém světle a v silně obsazeném závodě obsadila 5. místo. Vítězka Fem van Empel projela cílem před Zemanovou o 58 sekund. Na startu v Belgii se objevil také trojnásobný mistr světa v cyklokrosu v elitní kategorii Zdeněk Štybar. Jeho výkon se ale současné světové špičce nepřiblížil a dojel na 22. místě se ztrátou 3:22 na vítězného Belgičana Wouta van Aerta.

Zemanová druhá

Hned v pátek 29. prosince startovala bronzová medailistka z posledního světového šampionátu Kristýna Zemanová v belgickém Loenhoutu, kde byla nad její síly jen zkušená Belgičanka Sanne Cant. Zemanová na ni ztratila z 2. místa pouze 29 sekund. Také Zdeněk Štybar si střihl druhý belgický závod a oproti Heusden-Zolderu zaznamenal výrazné zlepšení. Za vítězným Mathieu van der Poelem zaostal o 2:58 a obsadil konečné 13. místo.

Třetí v Hulstu

Zemanová vyrazila na poslední závod kalendářního roku do nizozemského Hulstu, kde se konal v sobotu 30. prosince jedenáctý díl Světového poháru. Mistryně ČR se pohybovala po celý závod okolo 10. místa, na kterém také se ztrátou 2:35 na vítězku skončila. „Jsem s výsledkem spokojená. Tři závody se mi po tréninkové pauze povedly a věřím, že se mi závodní přestávka vyplatila. Předvedla jsem dobrý výkon a zregenerovala jsem," zhodnotila uplynulé dny v závodním zápřahu Zemanová. Česká šampionka skončila mezi závodnicemi kategorie U23 na 3. místě.

Jel i Boroš

Mezi muži si dojel pro sedmé prvenství v sezoně v řadě suverénně Nizozemec Mathieu van der Poel. Nejlepší z Čechů Michael Boroš bral 22. místo, ačkoliv v průběhu závodu se pohyboval i o sedm příček výše. Na vítězného Nizozemce ztratil 3:01.

Štybarovi nesedla trať

Zdeněk Štybar startoval v Hulstu až z jedenácté řady a na technické trati se propracovával kupředu jen těžko. Postupně se prokousal na 35. místo, nakonec však dojel až na 43. místě se ztrátou 5:23 na van der Poela. „Startovat z takhle zadních pozic není ideální, proto mě závod ani moc nebavil. Na úzké a technické trati se těžko předjíždí. Formu ale nemám špatnou a uvidíme, kam se ještě posunu," řekl po závodu v Hulstu Štybar. Táborský cyklokrosař Matyáš Fiala obsadil 29. místo se ztrátou 4:14.

Bažant čtvrtý

Junior Kryštof Bažant se postaral o nejlepší český výsledek v sobotu 23. prosince na Světovém poháru v belgických Antverpách. Do posledních chvil bojoval o stupně vítězů a v polovině posledního kola držel stříbrnou pozici. Skvělé umístění ale neudržel a obsadil mezi juniory se ztrátou tří sekund na bronzového Nizozemce Solena 4. místo. Boroš skončil mezi muži na 19. místě se ztrátou 2:58 na vítězného van der Poela.

Kopecky pátá

Třiadvacítkářka Julia Kopecky skončila na 5. místě v závodu Světového poháru v belgickém Gavere, kde se jelo v úterý 26. prosince. V celkovém hodnocení všech žen obsadila 17. místo se ztrátou 6:33 na vítězku. Závod se však pro Češku nevyvíjel vůbec dobře. Po prvním kole se pohybovala až ve čtvrté desítce. Následný výkon ji však posunul až do druhé desítky.

Fiala vzadu

Mezi eliťáky startoval Michael Boroš, jehož výkon stačil na umístění v závěru druhé desítky. Český šampion se na začátku závodu pohyboval v závěru první patnáctky a v dalším průběhu se mírně propadal až na konečné 19. místo. Na vítěze van der Poela ztratil 5:26. Do závodu naskočil i závodník U23 Matyáš Fiala, který bral se ztrátou dvou kol 36. místo.

Diskuse k článku - napište váš názor
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace