Banes Motor České Budějovice
06.01.2024, Michal Špírek

A znovu proti Liberci! Tentokrát s ním ale hrajeme doma

Středeční zápas v Liberci mají všichni jeho aktéři v živé paměti a už se proti sobě oba celky postaví znovu. V neděli od 17:00 hostí další a v základní části také poslední vzájemný souboj českobudějovická Budvar aréna. Podaří se Motoru vrátit Bílým Tygrům porážku? Kdo uspěje v přímém souboji boji o páté místo? Ubrání Motor nejproduktivnějšího hráče a nejlepšího střelce soutěže? Při posledních dvou zápasech bylo na Motor vyprodáno, kolik fanoušků dorazí tentokrát? Lístky můžete pořídit ZDE.

Banes Motor

Už třikrát dokázali fanoušci Motoru v sezóně vyprodat Budvar arénu. Průměrná domácí návštěva na českobudějovické zápasy činí 6098 diváků, což je čtvrté nejvyšší číslo z extraligy. A motoráci na ledě své fandy také těší výkony a výsledky - proti Vítkovicím sice po sedmi vítězných domácích zápasech svěřenci Ladislava Čiháka padli, ale prodloužili alespoň šňůru zápasů, ze kterých doma nevyšli bodově naprázdno. Platí, že na jihu uspěla za tři body v sezóně dosud pouze Sparta.

Středeční zápas v Liberci Budějovickým nevyšel, i přes značnou střeleckou převahu prohráli 1:4. A ještě navíc přišli o několik hráčů. V dalším utkání totiž kvůli zranění nemohli nastoupit centři Brant Harris a Jáchym Kondelík, jednozápasový trest od disciplinární komise vyfasoval Michal Gulaši a stopka neminula ani Davida Šticha. A protože chybí i zranění Pech, Vopelka a Hanzl, Motor v zápase s Mladou Boleslaví musel ve své sestavě značně improvizovat. Pomohl mu návrat uzdraveného beka Milana Doudery, v útoku se dočkal premiéry junior Štěpán Hoch a počtvrté v sezóně nastoupil Marcel Kříž. Byť oba v zápase odehráli jen velmi krátké party, výhra 4:2 je jistě těšila. Přes 25 minut odbránil v utkání Jan Štencel, v útoku při absenci centrů chytil šanci za pačesy Filip Přikryl, který odehrál přes 20 minut a vsítil důležitý druhý gól.

Jak David Štich, tak Michal Gulaši už budou trenérům pro nedělní zápas k dispozici.

Sestava Motoru v posledním zápase proti Mladé Boleslavi:

Strmeň (Hrachovina) – Doudera (A), Hovorka, Štencel, Kachyňa, Pýcha, Vráblík – Kubík (A), F. Přikryl, Ordoš – M. Beránek, D. Simon, Gulaš (C) – Kříž, Toman, Valský – Chlubna, Koláček, Hoch.

O soupeři - Bílí Tygři Liberec

Středeční výhrou nad Motorem se Liberec dostal do tříbodového náskoku, po pátku už jsou na tom oba týmy opět na chlup stejně. Budvar aréna tak uvidí přímý souboj o páté místo. Tygři totiž v pátečním kole podlehli favoritovi z Pardubic 1:4, hosté rozhodli ve třetí třetině.

Jediný gól Severočechů vstřelil Pardubicím kdo jiný než Jakub Rychlovský. Na tohoto útočníka, už i s reprezentačními zkušenostmi, si musí dát Motor zvlášť pozor. Rychlovský se totiž prosadil už v šesti zápasech v řadě a s osmnácti góly je vůbec nejlepším střelcem extraligy. Nejproduktivnějším hráčem celé soutěže je poté Rychlovského spoluhráč z první liberecké lajny Tomáš Filippi. Ten vede kanadské bodování s 36 body, druhý Ondřej Kaše zaostává o čtyři body.

Sestava Liberce v posledním zápase proti Pardubicím:

D. Král – Knot, McCoshen, Budík, Ivan, Aubrecht, Derner, Kolmann – Faško-Rudáš, Filippi (A), Rychlovský – Hawryluk, A. Najman, Flynn – Klíma, Bulíř (A), Birner (C) – Pekař, Šír, Vlach.


Vzájemné zápasy v sezóně

8. kolo: Banes Motor - Liberec 3:4p

21. kolo: Liberec - Banes Motor 2:5

47. kolo: Liberec - Banes Motor 4:1

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....