Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
TASR
6. ledna 2024 16:52
Čas čtení 0:44

Neonacisté v podcastu žádali smrt prince Harryho. Vyzývali k vraždě jeho syna a konspirovali o „bílé genocidě“

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené

Loni v červenci byla dvojice usvědčena z podpory terorismu a ze šíření teroristických materiálů. ​

Londýnský soud ve čtvrtek udělil tresty odnětí svobody dvěma neonacistickým tvůrcům podcastů, kteří podporovali terorismus a žádali smrt britského prince Harryho a jeho syna Archieho.


Podcaster Christopher Gibbons obdržel osmiletý trest odnětí svobody, Tyrone Patten-Walsh byl odsouzen k sedmi letům. Tito muži pod pseudonymy ve své show s názvem Black Wolf Radio uvedli, že bílé rase může hrozit genocida, pokud nebudou podniknuty odvetné kroky.

Prince Archieho označil za tvora, kterého je třeba odstranit

Gibbons v jedné epizodě řekl, že vévoda ze Sussexu (Harry) by měl být trestně stíhán a justičně zavražděn za zradu. Jeho čtyřletého syna, prince Archieho, označil za tvora, kterého je třeba odstranit.


Londýňané Gibbons a Patten-Walsh zastávali rasistické, antisemitské, islamofobní, homofobní a mizogynní názory a své posluchače povzbuzovali, aby páchali násilné činy vůči etnickým menšinám, uvedly úřady.

Obdivovali pravicové extremisty

Tito podcasteři obdivovali pravicové extremisty, kteří se dopustili hromadných vražd v Norsku, na Novém Zélandu a v Jižní Karolíně. Také zveřejňovali fotografie nacistů provádějících popravy Židů.


Policie je zatkla v roce 2021 a následně byli obžalováni z několika teroristických trestných činů. Loni v červenci byli usvědčeni z podpory terorismu a ze šíření teroristických materiálů.

neonacisti z Británie, Christopher Gibbons, Tyrone Patten-Walsh
Zdroj: TASR/AP
Domů
Sdílet
Diskuse