bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Hodně špatné zprávy. Bedarda čeká tekutá strava a mnohatýdenní pauza

6. ledna 19:50

Jiří Lacina

Pokud fanouškům Chicaga po odchodu Connora Bedarda z pátečního utkání s New Jersey zatrnulo, po oznámení verdiktu lékařů museli vztekle nadávat a spínat ruce k nebi. Diagnóza je totiž z oblasti velmi nepříjemných. Nejlepší nováček sezóny má zlomenou čelist.

Bedard utrpěl zranění v první třetině duelu s Devils, který byl oboustranně ostrý a plný potyček. Po srážce s obráncem Brendanem Smithem odjel na střídačku a držel se za obličej. Do hry se už nevrátil. Smith potrestán nebyl. Na internetu okamžitě odstartovaly diskuse, zda šlo o nečistý zákrok.

Obrázek si udělejte sami.

Bedard je s 33 body jasně nejlepším hráčem Blackhawks. Komentátoři se před sezónou předháněli v odhadech, kolik nasbírá bodů. Ročník měl rozjetý na 65-70 bodový zápis. Teď je jasné, že to bude mnohem méně.

Trochu to připomíná smůlu Connora McDavida, jenž vynechal značnou část premiérové sezóny kvůli zlomené klíční kosti. V kontextu pozdější McDavidovy kariéry šlo naštěstí o ojedinělou záležitost. Snad bude mít i Bedard v dalších letech víc štěstí.

Teď ho čeká pár perných týdnů, kdy bude hlavně na tekuté stravě. Zlomená čelist se obvykle hojí pět až šest týdnů. Může to být i déle. Třeba Boone Jenner z Columbusu utrpěl stejné zranění 8. prosince a jeho návrat do hry je časován přibližně na začátek února. Sidney Crosby přišel kvůli zlomené čelisti v závěru zkrácené sezóny 2012-13 o Art Ross Trophy, pro kterou by si jinak bezpečně došel.

Páteční zápas opustil ve druhé třetině po rvačce se Smithem také Nick Foligno. Také on míří se zlomeným prstem na listinu zraněných. Tam je dlouhodobě už i jeho bývalý spoluhráč z Bostonu Taylor Hall. Seznam práce neschopných hokejistů Chicaga je aktuálně pořádně dlouhý.

 

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.