InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Vlastivědný výlet do Vitic

    sobota 27.4 8:00 - Muzeum – Stará radnice, Volyně – sraz před starou radnicí

  • Mladfest – hudební festival s výstava ZUŠ, promítáním filmů a trhy

    sobota 27.4 9:00 - Mladějovice, tvrz

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Fanoušci se sešli na bouřlivé schůzce s vedením HC Tábor

TÁBOR - V salonku restaurace na zimním stadionu se první lednovou sobotu odpoledne sešli členové správní rady Hockey clubu Tábor s fanoušky, kteří protestují proti odchodu trenéra Tomáše Matušíka od A mužstva. Matušík, kterého klub už uprostřed minulé sezony lákal, aby se áčka chopil, ho se svým asistentem Petrem Bačem vytáhl až na úplné čelo druholigové skupiny Západ. Nakročil tak k ambici hlavního sponzora klubu, kterým je firma C-Energy a šéfa klubu Michala Šušáka - letos postoupit do první ligy.

 

Na začátku prosince klub angažoval sportovního manažera, 42 letého Jakuba Grofa. Mezi ním a koučem Matušíkem to začalo drhnout, což vyvrcholilo 22. prosince, kdy klub ukončil spolupráci s Matušíkem i jeho asistentem Bačem.

Pro fanoušky to byl šok. Iniciovali petici za odchod Grofa a návrat Matušíka, kterou k dnešnímu dni podepsalo přes 420 lidí a stále pokračuje na portálu petice.com.

Jak v sobotu zaznělo od členů správní rady Jaroslava Drdy a Miroslava Voleny, vydaným prohlášením o odchodu trenérské dvojice klub považoval věc za vyřízenou. Mohutná vlna nevole, kdy fanoušci zvažovali i bojkot zápasů, nakonec přinesla sobotní setkání. Předseda klubu Michal Šušák se chtěl s fanoušky sejít, jenže se zdržel jeho přílet ze zahraničí a schůzku nestihl. Omluvil se z pražského letiště. 

Trenér Matušík a asistent Bačo přišli na setkání osobně. Manažer Grof se nedostavil. Byl mezitím jmenován do trenérské dvojice u áčka s Richardem Lobo, který přišel z Liberce. Zástupci správní rady HC Drda s Volenou ho omluvili s tím, že se musí s mužstvem připravovat na zápas.

Matušík a Bačo popsali, jak se věci odehrávaly od nástupu sportovního manažera Grofa. Fanoušci zas chtěli slyšet, kdo a proč se pro Grofa rozhodl, protože ačkoliv má jako hráč za sebou i extraligovou kariéru v Karlových Varech a ve Zlíně, trenérskou licenci B získal až loni a mezitím vystřídal tři místa asistentů trenéra.

Dozvěděli se, že o jeho příchodu do Tábora se dohodl předseda klubu Michal Šušák s Grofovým agentem. Jaroslav Drda a Miroslav Volena zdůraznili, že to je plně v kompetenci předsedy klubu, který klub existenčně zajišťuje už třetí sezonu a má s ním i další velké plány. 

Tomáš Matušík řekl, že po nástupu nového sportovního manažera si předseda klubu přál, aby se s Grofem trenér áčka sešel. „Bavili jsme se o herním stylu, řekl mi, že špatně bráníme a že se mu to nelíbí. Já jsem si za naší obrannou hrou stál, protože jsme od začátku sezony dostali nejméně gólů v celé druhé lize, ze skupin Západ i Východ. Řekli jsme si, že odehrajeme čtyři zápasy a pak to vyhodnotíme. Poté přišel zápas v Kralupech, který jsme vyhráli 3:2. S Kralupy i Příbram a Chomutov vyhrály jen o gól, myslím, že jsme měli zápas pod kontrolou. Po něm ale přišel Grof v pondělí na trénink a začal mě napadat a řvát na mě. U toho byl Petr Bačo. Já jsem řekl, že takhle tedy ne. Volal jsem Michalu Šušákovi, že mám s Grofem problém, protože se ke mně chová jako dobytek. Před zápasem proti Řisutům ve středu 20. prosince jsme šli s předsedou klubu na oběd. Michal mi řekl, že to tedy Jakub přehnal, že si s ním musí promluvit. A že se 26. prosince před tréninkem sejdeme a dáme to dohromady. Já mu na téhle schůzce řekl, že potřebujeme ještě jednoho beka, on se zeptal, jestli o někom vím. Já jsem potvrdil, že vím o Honzovi Nikovi. Šušák mi řekl – tak to spusť a já jsem Nikovi zavolal. Pak se mi ale od Nika ozvali, že mluvili v Táboře s manažerem Grofem a ten řekl, že žádný Niko tu hrát nebude, že se mu nehodí do koncepce. Volal jsem Grofovi a ten mi to zopakoval – žádný Niko tu nebude, na to zapomeň! Upozornil jsem, že zodpovědnost za složení mužstva mám ve smlouvě já a Grof mi řekl, že ho moje smlouva nezajímá. A položil telefon. Večer mi pak volal Michal Šušák, že Grof tady bude a jestli s ním nebudu spolupracovat, tak je konec," popisoval průběh událostí Matušík.

Rozpoutala se přestřelka, kdy zástupci klubu interpretovali slova předsedy Michala Šušáka, že Matušík položil funkci sám s tím, že s Grofem spolupracovat nebude. Matušík to vyvracel: „U táborského hokeje jsem letos 51 let s přestávkou jedné sezony loni v Písku. Když jsem dostal nabídku na návrat k táborskému áčku, byla to pro mě čest. Byl jsem z toho šťastnej člověk. Práce se nám s Bačisem dařila, měli jsme radost, že jsme dostoupali v soutěži na první místo. Proč bych měl říkat, že odejdu?"

Zástupci klubu ale oponovali, že to je jen tvrzení jedné strany, když tu Michal Šušák s Jakubem Grofem nejsou. Fanoušci se marně ozývali, že Grof snad mohl na deset minut ze sousední šatny přijít. Jeho konfrontace s fan klubem ale podle všeho nebyla žádoucí. I na zápase, který pak následoval, ho na střídačku i do šatny doprovázel člen ochranky. To snad v Táboře ještě nikdy zapotřebí nebylo.

Jaroslav Drda několikrát zopakoval: „My věříme Michalu Šušákovi, že se o odchodu rozhodl Tomáš. Za rozhodnutím klubu si stojíme." Následovala výměna názorů na vyhrocenost diskusí na sociálních sítích. Volena řekl, že se mu nelíbí debaty o tom, jaké bere z hokeje peníze. Sdělil fanouškům, že on i Drda mají měsíční odměnu deset tisíc. „Z toho tři tisíce projezdím a dva a půl tisíce pro klub protelefonuju," řekl.

Jaroslav Drda připomněl, že trenéři mládeže jsou se spoluprací s Jakubem Grofem spokojení. Jeden z fanoušků se tedy zeptal, proč se nový manažer nevěnoval mládeži a kompetence u A týmu nenechal klub trenérům. 

Fanoušci chtěli slyšet, jaké moderní trenérské metody Grof přináší, protože tak klub jeho trenérské angažmá zdůvodnil. Nic konkrétního se nedozvěděli. Podle nich chce arogantní Jakub Grof „slíznout smetanu" půlroční trenérské práce Matušíka s Bačem a odstartovat na tom svou trenérskou kariéru. 

Šéf Fan clubu Martin Bánský uvedl, že petice byla spontánní reakcí na nečekané odvolání trenérů dva dny před Vánocemi. „Bojkotovat zápasy nebudeme, pojďme se bavit, co dál," řekl. Zopakoval ale postoj fanoušků: „Grofa tady nechceme." To poté během zápasu proti Vrchlabí zaznívalo mohutně z tribun a objevilo se i na transparentech na stadionu.

(Jakub Grof už má s takovými protesty zkušenost. V roce 2007 po přechodu z karlovarské Energie do Chomutova se pro tisk vyjadřoval k protestům tamních fanoušků proti trenéru Pešoutovi. Grof tehdy tisku sdělil, že protesty fanoušků nejsou pro hráče rozhodující a důležité je, že za trenérem stojí klub.)

Zástupci táborské správní rady v sobotu nakonec nabídli, aby se schůzka fanoušků s vedením klubu zopakovala v neděli večer. Miroslav Volena sice řekl, že on odjíždí do Bratislavy, ale Michal Šušák a Jakub Grof by mohli být přítomni. Znovu zaznělo, že by i manažer Grof přišel rád, pokud by se nemusel v sobotu věnovat mužstvu.

Zástupci fan klubu řekli, že se mezi sebou poradí. Po vyhraném zápase s Vrchlabím už ale bylo všechno jinak. „Obrátil jsem se na zástupce správní rady, že o nedělní schůzku máme zájem. Ačkoliv o čtyři hodiny dříve tvrdili, že pan Šušák se může sejít v neděli, tak teď už prý v neděli nemůže. V pondělí má zasedat správní rada a po ní nás pozvou na jednání. To ale už má být neveřejné," uvedl šéf fan klubu Martin Bánský. A zopakoval, že postoj fanoušků zůstává neměnný: „Grofa tady nechceme a budeme to dávat najevo i na dalších zápasech."

V sobotu členové fan klubu první třetinu nefandili. Ve své zóně, která zůstala prázdná, na sedadla umístili transparenty se vzkazy vedení klubu. Sami se shromáždili za brankou, kde rozvinuli nápis proti manažeru Grofovi. První třetinu domácí prohráli. Pak už se fanoušci vrátili na svou tribunu, hnali svůj tým dopředu a bouřlivě také hráčům poděkovali za konečné vítězství. 

 

Diskuse k článku - 70 příspěvků
 

Kam dál?

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
« Novější příspěvky 1 2 3 4  | Starší příspěvky »
  • Pavel Strnad 

    Reagovat

     

    Dobrý večer všem. Pro všechny pochybovace o trenerskych zkušenostech nového trenéra, bych se chtěl vyjádřit stroze . Můžete se na něj dotázat např u pana Rulika ,Razyma , Hadamczika atd. Antose, Pospíšila, Hubáčka . Všichni vám potvrdí to samé. Rozumi tomu a je to jeden z mála mladých kvalitních trenérů, který trh nabízí. Voláte Grofe vypadni ,ale vůbec nevíte o to člověku více. Je to vaše volba . Já chci pro Tábor postup a pak tam hrát důstojnou roli.

    Vloženo 8.1.2024 23:49:01

    • JR 

      Reagovat

       

      Dobrý den,

      dal jsem si tu práci s všem jmenovaným zavolal a dotázal se jich. Ani jeden Vaše slova bohužel nepotvrdil.

      S pozdravem

      Vloženo 9.1.2024 12:08:10

      • Pavel Strnad 

        Reagovat

         

        Bohužel lžete, ale to je váš problém. Končím zde diskuze a přeji všem hlavně zdraví

        Vloženo 9.1.2024 12:50:10

        • JR 

          Reagovat

           

          Konečně rozumná reakce. Myslím si o Vás totéž.

          Vloženo 9.1.2024 14:29:01

  • Pavel Strnad 

    Reagovat

     

    Paní Ac. Chtěl bych vám vyjádřit za prvé poděkování za normální diskuzi.Ua druhé vás chci ujistit ,že mládež Tábora by mohla směřovat k lepším zítřkum . Máte extraligi 9 třídy i dorostu . To nemá ani Vsetín např. Je velmi nutné tohle udržet. Mládež dělá klub a co vím, tak pan Grof to vi 5x tolik. Je to jeho priorita údajně. To prave byla ta údajná rozepre mezi trenérem Matusikem a panem Grofem. Trener Matusik chtěl řešit jen A tým. Na tom už nesejde teď. Důležitá je mládež a podle slov pana Grofa je nejvíc podstatná pro budoucnost . Uvidíme co bude dále. Přeji vám jen zdraví a štěstí

    Vloženo 8.1.2024 23:36:00

    •  

      Reagovat

       

      Díky moc.
      Uvidíme co bude v březnu- dubnu 2024.
      Doufejme, že budou převládat pozitiva.
      Čas běží a bohužel rychle.

      Vloženo 9.1.2024 07:22:08

      • Pavel Strnad 

        Reagovat

         

        Život není jen hokej. Naše životy si musíme užívat co nejvíc každý den , každou hodinu. Protože už se to nebude nikdy opakovat . Každý den je jen jednou. Tak na co si to kazit kvůli takovým blbostem, které se zde už několik týdnů řeší? V podstatě je to úplný nesmysl a v lidském životě naprosto nepodstatné.

        Vloženo 9.1.2024 11:53:50

        • JR 

          Reagovat

           

          Pravděpodobně proto to tu nejvíce řešíte Vy sám že?

          Vloženo 9.1.2024 12:11:59

          • Pavel Strnad 

            Reagovat

             

            S normální osobou má diskuze smysl .

            Vloženo 10.1.2024 13:47:00

  • Petr Šťastný 

    Reagovat

     

    Zde si lidé hodně pletou význam. Generální a sportovní manažer. Pan Grof byl přijat na pozici sportovní manažer ( a tým, mladez) kdežto generalni manažer byl loni pan Kratoska ( chod celého klubu ) tyto postavy si vybral sám pan majitel a tihle Grofove jen dělají svou práci . Skandivani vypadni Grofe je tudíž mimo realitu. Když už, takskandujte ...majitel ven. On je hlavní ruka

    Vloženo 8.1.2024 23:23:41

  • Dejv 

    Reagovat

     

    Doporučím se podívat na Havířov. Ti jsou mnohem lepší než my . Mají poskládany tým na postup. Nám to stačí tady ale nemusí v tom finále. Spíše ne

    Vloženo 8.1.2024 22:38:42

  • Dejv 

    Reagovat

     

    A jak píše Strnad . Také bych si docela přál, aby majitel odešel financovat někde jinde a nechal Tábor jak je. Aspoň by se poznalo, jaký je srdcar ten Matusik . To už by tady nebyl. Má se rád

    Vloženo 8.1.2024 22:23:14

    •  

      Reagovat

       

      Víte něco o historii klubu - A mužstvu, že o p. Matušíkovi uvádíte to co uvádíte?
      Jinak rád se má každý i Dejv.

      Vloženo 9.1.2024 07:28:29

« Novější příspěvky 1 2 3 4  | Starší příspěvky »
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace