Trénuj jako profík! Jak cvičil legendární Frank Zane?

Ačkoliv nikdy nezískal takové renomé jako Ronnie Coleman nebo Arnold Schwarzenegger, ve světě kulturistiky je Frank Zane bezpochyby legendou, jejíž estetiku mohou mnozí současní atleti jen závidět. V současnosti jedenaosmdesátiletý bývalý sportovec se však v nedávném rozhovoru na YouTube podělil o svůj tréninkový program, a proto se jím můžete inspirovat i vy.

Zane po celou svoji kariéru totiž trénoval s pomocí tzv. trojího tréninkového rozdělení, které doporučuje naráz trénovat navzájem spolupracující svalové partie. V rámci jednoho tréninku proto absolvoval záda, biceps a předloktí, další den následovaly nohy a třetí den zbýval na hrudník, ramena a triceps. V rámci každého tréninku přitom Frank posiloval také břišní svalstvo. Pak následoval den odpočinku a celý proces se znovu opakoval.

Frank Zane

„Dělám také nějaké aerobní cvičení, což je v podstatě 12 minut na běžeckém páse, kole nebo veslovacím trenažéru. Také dělám řadu protahovacích cviků. Poté, co udělám sérii, okamžitě dělám strečink a vydržím 10-15 vteřin,“ říká kulturistický veterán.

Podobně jako Arnold, i Frank Zane v dobách své největší slávy trénoval občas i dvakrát denně. Díky svým znalostem je z něj aktuálně vitální senior, jehož rady si stále může vzít k srdci každý. A zrovna jeho rozdělení tréninků podle spolupracujících partií dává smysl i dnes - více jsme se o něm zmiňovali například v rámci tlakových a tahových dnů v rámci článku Jak efektivně rozdělit partie do tréninkového splitu?

Trénujte jako profík! Jak cvičil legendární Frank Zane?
Zbývá 22 dní
Zbývá 22 dní
Zbývá 22 dní

Maxsport Organic Protein Pasta

83
− 24%
71
Zbývá 22 dní

Zdroj: fitnessvolt.com

Doposud nebyl vložen žádný příspěvek.