InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Cesta na dovolenou aneb Jak se vyhnout dezinformacím

    pondělí 20.5 13:00 - Jihočeská vědecká knihovna - pobočka Lidická 1, České Budějovice

  • Lék Dr. Stejskala

    pondělí 20.5 15:00 - Jihočeské divadlo Dr. Stejskala 424/19, České Budějovice

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Mateřská škola K. Štěcha v Budějovicích je opravená. Zelená střecha ochladí část sídliště

 Autor: město České Budějovice

    Autor: město České Budějovice

ČESKÉ BUDĚJOVICE - Na konci roku dokončilo město České Budějovice rekonstrukci Mateřské školy Karla Štěcha na sídlišti Máj. Akce vyšla na více než 80 milionů korun. Zelená střecha na školce navíc v létě přispěje k ochlazování části sídliště.

Mateřskou školu K. Štěcha navštěvuje přes 300 dětí. Zařízení se po rekonstrukci dočkalo výrazné proměny k lepšímu. „Školka má nová okna, fasádu, vzduchotechniku, dále nový otopný systém, elektroinstalace a hromosvod. Věřím, že snížíme energetickou náročnost a bude to celkově pro děti příjemnější místo," uvedl k opravě první náměstek primátorky Petr Maroš, který má v Budějovicích na starosti investice.

Změnu po rekonstrukci navíc pocítí i lidé žijící v okolí. Zelená střecha totiž bude v létě ochlazovat tuto část sídliště Máj a navíc zlepší výhled obyvatelům okolních paneláků. Oprava školky vyšla město na více než 80 milionů korun, přičemž získalo dotaci z Operačního programu životní prostředí na na zateplení a rekuperaci ve výši 25,2 milionu korun. České Budějovice v nejbližších letech plánují opravy, modernizace nebo rozšíření budějovických škol a školek za 1,2 miliardy.

Diskuse k článku - 1 příspěvek
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
  • Pavlína 

    Reagovat

     

    Děkujeme zastupitelstvu, které pracuje minimálně o délku parníku lépe, nežli zastupitelstvo minulé. Není divu, zasedá v něm totiž náš Pan Hejtman, tak všechno jenom létá, věci, které se odkládali za minulého zastupitelstva jsou nyní prioritou!

    Vloženo 9.1.2024 11:25:31

 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace