Vychoval ho Manchester United a po Evertonu, Burnley a Sunderlandu čeká Thompsona od února slovenská liga

Vychoval ho Manchester United a po Evertonu, Burnley a Sunderlandu čeká Thompsona od února slovenská liga

Slovenský klub MFK Skalica, jenž přezimuje na deváté pozici a v kádru má hned několik českých krajánků (Roman Haša, Jakub Kousal, Daniel Smékal či Matěj Luksch), přivedl v zimní přestávce do svých řad posilu z ostrovů.

Celek, jenž otevře rok 2024 přátelákem s Vyškovem a který je také součástí zimní Tipsport ligy, v níž postupně narazí na Zlín, Zlaté Moravce a Zbrojovku Brno, posílil jednadvacetiletý ofenzivní fotbalista Max Thomspon, jenž přišel na slovensko z juniorky AFC Sunderland.

Univerzál, který může nastupovat na hrotu útoku i na křídelních pozicích, vzešel z akademie Manchesteru United, jíž opustil v létě 2018.

Později prošel také mládežnickými výběry Evertonu či Burnley, v jehož dresu mimochodem v sezoně 2019/2020 debutoval v Premier League, když si připsal pár minut proti Manchesteru City.

Příprava Leverkusenu se proměnila v české galapředstavení. Hložek dal dva góly, Schick se radoval jednou

Nejgólovější období kariéry prožil v ročníku 2020/2021, když nasázel deset tref, s tím, že například minulou sezonu. zakončil s bilancí osmi startů v základu a pěti branek.

Během podzimu však za juniory Sunderlandu naskočil jen na 22 minut a poslední vystoupení si připsal v září, což znamenalo blížící se změnu prostředí.

Ve Skalici bude nastupovat s netradičním číslem 99 a debutu ve slovenské nejvyšší soutěži se může dočkat desátý únorový den na půdě lépe postavené Dunajské Stredy.

Výzva pro Puškáče se rýsuje v Polsku i v Jablonci. Opačným směrem by mohli putovat Drchal a Chramosta