Zemřela Zdena Hadrbolcová, pekařka Růženka ze seriálu Ulice

Zemřela Zdena Hadrbolcová, ikonická pekařka Růženka ze seriálu Ulice. Tato nezapomenutelná herečka nás opustila ve věku 86 let, zanechávajíc za sebou nejen nezapomenutelnou postavu, ale i bohaté dědictví v české televizní historii. Její nečekané úmrtí zanechává fanoušky seriálu i celý herecký svět v hlubokém smutku.

Reklama

Česká herečka Zdena Hadrbolcová, která se proslavila rolí pekařky Růženky v seriálu Ulice, zemřela ve věku 86 let. O její smrti informoval v pondělí 20. listopadu server Blesk.cz. Hadrbolcová byla známá i z filmů jako Slavnosti sněženek, František je děvkař, Probudím se včera, Hop – a je tu lidoop, Drahá tetičko, Návrat idiota, Prachy dělaj člověka, Sráči, Křídla Vánoc, Celebrity s.r.o. nebo Miluji tě modře. Její filmografie čítá na 112 filmů a 18 televizních seriálů.

Hadrbolcová se narodila 13. července 1937. Po studiu na francouzském gymnáziu pokračovala na DAMU. Poté nastoupila do Divadla S.K. Neumana, kde působila dlouhých 30 let. Od roku 2004 byla členkou Divadla Na zábradlí a hostovala také v divadelním studiu Továrna a v Divadle V Řeznické.

Kromě herectví se věnovala i překladatelské a pedagogické činnosti. Ovládala tři jazyky, francouzštinu, italštinu a angličtinu. Učila na katedře autorské tvorby a pedagogiky na DAMU.

Hadrbolcová se objevila například ve filmech Už zase skáču přes kaluže, Páni kluci, Návrat idiota či František je děvkař. Známá byla také z televizních seriálů jako Létající Čestmír nebo Ulice, kde hrála oblíbenou pekařku Růženku.

Loni v prosinci ji zasáhla mozková mrtvice, po které se musela přestěhovat do Domova třetího věku. „Našli ji částečně ochrnutou a s očima v sloup. Zachránili ji, když jí zavolali sanitku. Ale záchranka ji dovezla až do třetí nemocnice,“ řekly tehdy webu Extra.cz zdroje blízké herečce. Kvůli zdravotním potížím ukončila i natáčení seriálu Ulice. V LDN pak ve věku 86 let podlehla své nemoci.

Diskuze Vstoupit do diskuze
Přidat na Seznam.cz
Zakládáme si na tom, aby NašeTéma.cz bylo místem bezpečné diskuze. Přidávání komentářů do diskuze je proto dostupné pouze s účtem na Seznam.cz.

Pokud jste v článku zaznamenali překlep, nesrovnalost či chybu, neváhejte nám, prosím, napsat na email: tym@nasetema.cz. Děkujeme!

Reklama
Reklama
Reklama